Afbeelding
Foto: HVZeeland

Auto over de kop bij Axel, bestuurder vlucht water in

Door: Ruud Smolders Algemeen

AXEL - Een automobilist die een kind vervoerde is gistermiddag met zijn voertuig over de kop geslagen. Dat gebeurde bij het buurtschap Spui, vlakbij het Zeeuws-Vlaamse Axel. Na de crash vluchtte de bestuurder een nabijgelegen kreek in waarna hij alsnog kon worden ingerekend.

Een automobilist die een kind vervoerde is dinsdagmiddag met zijn voertuig over de kop geslagen. Dat gebeurde bij het buurtschap Spui, vlakbij het Zeeuws-Vlaamse Axel.  

De automobilist raakte rond 17:30 uur van de weg bij de Graaf Jansdijk. Hij vluchtte vervolgens een huis in maar nam de benen toen hij de gewaarschuwde politie zag.

Kind

De man had ook een kind bij zich in de auto. Voor het kind dat bij de man in de auto zat werd de ambulancedienst gewaarschuwd. Het kind raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Schuilplaats

De man is uiteindelijk in het water van de Bronkreek bij Spui gesprongen. Hierop werd rond 18:10 uur uit voorzorg ook de brandweer opgeroepen. Onder meer waterongevallenteams werden ter plekke gestuurd maar de komst hiervan bleek niet nodig.

De verdachte kon kort na de brandweeralarmering alsnog worden aangehouden. Hierop werd de inzet van de brandweer afgeblazen. De man is door de politie meegenomen en zal een alcohol- en drugstest moeten doen.

Een bergingsbedrijf is ingeschakeld om de auto van de man te takelen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief