Afbeelding
Foto: HVZeeland

Grote brand flat Valckeslotlaan Goes

Door: Ruud Smolders Algemeen

GOES - Er woedt momenteel een brand in een woning aan de Valckeslotlaan in Goes. De brand woedt in de kelder van een flat. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand.

Er woedt momenteel een brand in een woning aan de Valckeslotlaan in Goes. De brand woedt in de kelder van een flat. De brand is vermoedelijk ontstaan in de berging onder het appartementencomplex. De bewoners die boven de kelder woonden belden de brandweer met de melding van opstijgende zwarte rook. 

De brandweer is ter plaatse met twee blusvoertuigen en twee redvoertuigen. Ze zijn momenteel mensen van hun balkons aan het halen. De bron van de brand is nog niet gelokaliseerd. Daarom heeft de brandweer opgeschaald naar een grote brand.

Ontruiming en rook

De brand in de kelder was rond 14:25 uur onder controle. Acht appartementen worden ontruimd. Vier van de appartementen zijn inmiddels leeg. De andere worden momenteel door brandweer gecontroleerd.

Bij de brand trekt veel zwarte rook naar boven. Deze rook is volgens de veiligheidsregio giftig. De veiligheidsregio Zeeland roept op om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief