<p>Debbie en Roald Jansen hebben vier kinderen &eacute;n een eigen bedrijf.</p>

Debbie en Roald Jansen hebben vier kinderen én een eigen bedrijf.

(Foto: Marielja ten Bruggencate)

‘We willen gewoon ons werk doen en de jongens een fijne jeugd geven’

‘s-HEER ARENDSKERKE - Debbie en Roald Jansen uit ‘s-Heer Arendskerke zijn de eigenaren van productiehuis Set Vexy, waarmee ze naam maken in de internationale entertainmentwereld. Het stel heeft ook vier kinderen. Aan de keukentafel vertellen ze hoe hun dagen eruit zien.


Met zo’n groot gezin en Set Vexy kan ik me voorstellen dat het altijd druk is. Vertel eens, hoe is het begonnen?

Debbie: “Roald en ik leerden elkaar in 2008 kennen bij toneelvereniging De Drang in Goes. We hadden gelijk oog voor elkaar, maar ik had nog een relatie en hield wat afstand van Roald. Toen mijn relatie over was, heb ik contact met hem gezocht. We kregen verkering in april 2009 en een jaar later vroeg Roald me ten huwelijk toen we op reis waren in Thailand. We zijn pas drie jaar later getrouwd, want we wilden eerst samenwonen en Roald was druk met het opzetten van Set Vexy.”
Roald: “Ik heb Multimedia Design gestudeerd. Een opleiding waarbij ik me liever richtte op het vrije werk dan op de opdrachten van school. Ik fotografeerde in die tijd al voor de band waarin ik drumde en werd gevraagd door bevriende bands. Ik maak graag kick-ass foto- en videocontent. Overal zie ik een shot in.”
Debbie: “Ik werkte toen in de kinderopvang en Roald ging fotograferen. Al snel bleek dat hij best een extra paar handen en ogen kon gebruiken, dus ging ik mee. We woonden toen in de binnenstad van Middelburg. We hadden geen auto, dus als we ergens moesten gaan fotograferen huurden we een auto in Sint Laurens. ‘s Ochtends vroeg gingen we op de fiets de auto halen en daarna naar huis om alle spullen in te laden voordat het centrum weer autovrij moest zijn. Overdag waren we op de set of bij een concert. Als we ‘s nachts thuiskwamen moesten we stilletjes alles uitladen, de auto weer weg brengen en op de fiets terug. Dat waren onwijs lange dagen, maar ook heel bijzonder om te doen.”

Inspirerend hoe jullie op eigen kracht, zonder kruiwagen, jullie dromen najagen en een plek hebben weten te bemachtigen in de muziekindustrie. Hoe hebben jullie dat gedaan?

Roald: “Bløf was de eerste grote band die ons een opdracht gaf en daar zijn we hen heel dankbaar voor. Door hun vertrouwen konden we laten zien wat we kunnen en kwamen we op de radar van Universal Music Group. Het werd goed ontvangen, want steeds meer top-notch bands vroegen ons voor de fotografie en videoclips. We spraken onze dromen uit. We wilden Danny Vera, Di-rect, Armin van Buuren, Within Temptation en Mika. Het kwam er allemaal. Het leven is al zo ongrijpbaar, dus spreek je dromen uit, visualiseer en wie weet komt het dan wel. Misschien niet precies zoals je droomt, maar iets minder dan het meest fantastische is ook supercool. Een van onze dromen is het maken van staatsieportretten van de koninklijke familie. Die foto’s vinden wij een beetje te braaf. Hoe vet zou het zijn om onze stijl daarop los te laten?”

Is het moeilijk om Set Vexy te combineren met het gezinsleven?

Debbie: “We krijgen veel hulp van onder andere mijn moeder. Ik heb schema’s gemaakt waarop de kinderen kunnen zien hoe elke dag ingedeeld is. We plannen onze tijd heel bewust in, waarbij het belang van de jongens op de eerste plaats komt. Als ik thuis ben dan kunnen er altijd vriendjes en vriendinnetjes komen spelen en zo kunnen zij ook gaan spelen bij hen als wij moeten werken. We hebben goed contact met familie, vrienden en ouders op het dorp; zo helpen we elkaar.”
Roald: “Ik weet nog goed hoe ik me voelde toen ik in Las Vegas over straat liep, terwijl Debbie thuis was met Noah en Liam. Liam was nog maar twee weken oud en ik zat in Amerika. Toen besefte ik dat ik het zo niet wilde. Dan maar geen grote tours met artiesten, mijn gezin is belangrijker.”
Debbie: “We gaan graag op pad met de jongens. Soms met alle vier tegelijk, maar soms ook met twee of een, zodat ze nog meer aandacht krijgen. Kinderfeestjes organiseren voor de jongens en de Kindervakantieweek van ’s-Heer Arendskerke vinden we echt fantastisch. Dan gaan we helemaal los met het thema. Verkleden, spellen uitdenken, toneelstukjes opvoeren.”
Roald: “En natuurlijk leggen we alles vast op beeld: Pic’s or it didn’t happen.”

Zijn er nog dromen over? Wat ik in deze rubriek ook vraag: Met wie wil je zelf aan de keukentafel zitten?

Roald: “Rammstein (Duitse muziekgroep, redactie). Punt. Daar hoef ik niet over na te denken. Hoe zij hun creatieve ideeën vormgeven is echt heel vet. Ze nemen ruim budget en besparen kosten noch moeite. Dan ontstaan er mogelijkheden om hele gave dingen te doen. Ik zou graag met hen samenwerken.”
Debbie: “Ik heb nog de droom om een boek of documentaire over ons werk te maken, maar dat voelt ook een beetje ongemakkelijk; om zoiets over jezelf te maken. We zijn heel nuchter, we hoeven niet op een voetstuk geplaatst te worden. We willen gewoon ons werk doen en de jongens een fijne jeugd geven. Daarom wonen we in Zeeland. Dit is een fijne, rustige plek waar zij gemakkelijk naar een bos kunnen om te ravotten, met hun fietsjes over de straat kunnen scheuren, lekker kind zijn. We zijn dan ook heel dankbaar voor alle mensen die ons helpen, zowel privé als zakelijk, want de medewerkers van Set Vexy zijn echt toppers. We doen het samen als team, zonder hen zouden we niet zijn waar we nu zijn. Als ik dan iemand moet noemen om mee aan de keukentafel te zitten: mijn vrienden en familie. Ik vind het heerlijk als zij vertellen waar ze mee bezig zijn, dat vind ik net zo boeiend en inspirerend als dat mensen dat vinden van ons werk.”

PASPOORT:

Naam:

Roald Jansen (34)
en Debbie Jansen (35)

Woonplaats:

‘s-Heer Arendskerke

Gezin:

Noah (9), Liam (7), Jame (5), Josh (3)

Hobby’s:

het gezin, leuke dingen ondernemen met de jongens

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief