Foto: Politie.nl

Man (21) uit Goes aangehouden in onderzoek naar brandstichtingen, politie zoekt getuigen

GOES - Politieagenten hebben gisteravond een man aangehouden op verdenking van brandstichting. De politie is in het onderzoek naar diverse brandstichtingen op zoek naar getuigen en naar mensen die mogelijk camerabeelden hebben.


Politieagenten hebben gisteravond een man (21 jaar, uit Goes) aangehouden op verdenking van brandstichting. De aangehouden man wordt ervan verdacht brand te hebben gesticht op een bouwterrein bij een woonzorgcentrum aan de Oostsingel / Kievitlaan.

Daar bleek in de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 juni rond 02.00 uur een flinke brand te woeden. De brandweer had het vuur gelukkig snel onder controle, waardoor het woonzorgcentrum niet hoefde te worden ontruimd en erger kon worden voorkomen.

Onderzoek

Omdat er vermoedelijk sprake was van brandstichting, stelde de politie direct een onderzoek in. Zo hielden agenten een onderzoek in de omgeving van het bouwterrein en keken ze ook of er eventueel camerabeelden beschikbaar waren. 

Op basis van onderzoek hielden ze zaterdagavond de 21-jarige man uit Goes aan. Hij is voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet. 

De politie kijkt tijdens het vervolgonderzoek ook naar eerdere brandstichtingen in Goes. Het gaat dan om twee brandstichtingen op het bouwterrein bij het zorgcentrum Gasthuis (in de nacht van 23 op 24 juni en op maandagavond 20 juni laat); om een brand in een rolcontainer in de Reigerstraat op zaterdag 28 mei rond 19.20 uur; om een brand in een papiercontainer op de Oude Singel op zaterdag 4 juni rond 22.00 uur en tot slot in een prullenbak aan de Gasthuisstraat op 30 april.

Getuigen

De politie komt graag in contact met mensen die iets verdachts hebben gezien op een van de hierboven genoemde locaties en tijdstippen. Ook komt de politie graag in contact met mensen die mogelijk camerabeelden hebben gemaakt op of nabij de eerder genoemde locaties.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>