Piet Grim maakte deze foto in de Westeindse Weel.
Piet Grim maakte deze foto in de Westeindse Weel. Foto: Piet Grim

Piet Grim fotografeert élke dag

Door: Britta Janssen Algemeen

’s-HEERENHOEK – De redactie van de Bevelandse Bode krijgt de prachtigste lezersfoto’s toegestuurd. Iemand die al jaren foto’s mailt is Piet Grim (79) uit ’s-Heerenhoek. Hij fotografeert iedere dag. “Als ik ’s ochtends een mooie lucht zie, is het klompen aan en foto’s maken.” Hij stuurt zijn favorieten naar allerlei media, zoals de Bode. “Ik kan niet meer bijhouden waar ze allemaal langskomen, maar het is leuk om ze terug te zien.”

Sinds Grim in 2005 met de vut ging, is hij fanatiek aan het fotograferen. “Ik kreeg een digitale camera en toen is het begonnen.” Hij maakt graag natuurfoto’s en de kleinkinderen heeft hij ook ontelbare keren gekiekt. “Ze zijn al in de twintig, maar er nog steeds gek van om in hun mapjes met oude foto’s te kijken.” Albums maakt hij nog steeds en echtpaar Grim verstuurt ook graag fotokaartjes, maar het is niet zo dat huize Grim vol hangt met foto’s. Hij heeft wel meerdere foto’s op canvas, bijvoorbeeld van zijn deelname aan de fotowedstrijd van de gemeente Borsele. “Ik ben een keer maandwinnaar geworden met een foto van de Eneco Tour en die is afgedrukt op zeildoek van een meter. Die foto heb ik gemaakt vanaf een viaduct bij Borssele en je ziet de wielrenners de Westerscheldetunnel uitkomen. De foto ligt nu opgerold onder het bed, want die is een beetje te groot om op te hangen, maar ik doe ‘m niet weg. Daar vind ik ‘m een beetje te mooi voor.”

Grim exposeert soms ook foto’s en doet dat inmiddels ook samen met zijn dochter Mandy, met wie hij graag op pad gaat met de camera. Een van zijn favoriete plekken is de Westeindse Weel. Daar maakte Grim ook deze foto van de koe. “Ik kwam daar toevallig langs en toen liepen de twee koeien weg. Maar koeien zijn nieuwsgierig en deze kwam terug. Toen had ik ‘m te pakken. De koe, bloeiende meidoorn, het fluitekruid en dat diffuse, mysterieuze licht maakt het een mooi geheel.”

Een foto van Piet Grim zelf.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief