Afbeelding
Foto: Erica van Leeuwen-de Bruijn

Erica van Leeuwen toont graag hoe mooi het in en om Goes is

Door: Britta Janssen Algemeen

KLOETINGE - Erica van Leeuwen-de Bruijn uit Kloetinge fotografeert graag en vooral het weer blijft haar fascineren. Daardoor komen haar beelden regelmatig langs in de Bode, maar ook bij weerberichten op televisie. “Ik vind het leuk om reacties op foto’s te krijgen. En het is mooie promotie voor Goes en omgeving toch?”

Van Leeuwen fotografeert voornamelijk met haar mobiel. “Want die heb ik altijd bij me.” Ze maakt dan ook veel foto’s, bijvoorbeeld tijdens de dagelijkse wandelingen met haar man. Dan loopt ze graag naar de stadshaven in Goes, waar ze deze foto ook heeft genomen. “Met deze ben ik heel blij, omdat ik het een kloppend plaatje vind. Ik was hier precies op tijd, want even later is die lucht weer weg. En dan de verkleuring van de zon op het water en die vlag. Dat maakt het een Hollands plaatje.” Het weer is nooit hetzelfde en daarom blijft ze het graag vastleggen. “Als ik naar buiten ga, kijk ik altijd naar de lucht. De stadshaven vind ik een fijne plek, omdat het er altijd anders uitziet. In de winter met sneeuw of als er geen wind staat en er geen rimpelingen op het water zijn, dat vind ik heerlijk om te fotograferen. Ik hoor daar ook vaak mensen verbaasd de hoek om komen en opmerken dat het hier zo mooi is.”

Mensen zeggen regelmatig tegen Van Leeuwen, die ook graag de natuur in beeld brengt, dat ze haar foto’s herkennen. “’Je laat zien wat wij niet zien’, zei iemand eens. Dat vind ik een compliment. Ik voel me dankbaar dat ik het mág zien. De natuur, de kleinste details zijn zo mooi. En dat laat ik ook graag aan anderen zien.”

Erica van Leeuwen.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief