Afbeelding
Foto: Bomont

Tweelingzusjes werken met plezier bij Bomont

Door: Marielja ten Bruggencate Algemeen

DOMBURG – De dag begint met een kop koffie of thee, waarbij de collega’s van Bomont de taken verdelen. De tweelingzusjes Jenny en Lara staan het liefste achter de kassa, maar de andere afdelingen binnen de winkel vinden ze ook leuk. Er zijn meer collega’s uit dezelfde familie die bij Bomont werken, maar een tweeling, dat is uniek. De zusjes vinden het fijn om lekker bezig te zijn en genieten van de fijne sfeer onder de collega’s.

Na de koffie en het verdelen van de taken gaat de deur open. Lara (17) kent de winkel heel goed, door haar tweejaar lange ervaring. “Ik begon bij Bomont toen ik 15 was. Ik zocht een baantje en een vriendin van mijn moeder vroeg of ik het leuk zou vinden om bij Bomont te komen werken.” Als ze terugkijkt op die tijd merkt ze op dat ze toen nog verlegen en onzeker was. Dat is inmiddels veranderd. “Als verkoopmedewerker moet je wel een beetje spontaan zijn. Een praatje maken met klanten, hun vragen beantwoorden. Dat is belangrijk.” Haar zus Jenny heeft het ook zo ervaren. “Ik werk sinds juli 2021 bij Bomont en begon in Middelburg. Begin dit jaar ben ik naar de winkel in Domburg overgegaan. De winkels zijn hetzelfde, de sfeer is hetzelfde en toch is het anders. Ik kan niet zo goed uitleggen waar dat verschil in zit, misschien dat het komt door de toeristen. In beide winkels geven we veel aandacht aan de klant, om te helpen bij een goede keuze.”

Als tweeling zijn Jenny en Lara het gewend om veel samen te doen. Samenwerken is dan ook geen enkel probleem voor de jonge vrouwen. Ze komen samen op de scooter vanuit Serooskerke naar Domburg. “Ik voel me zekerder als Jenny in de buurt is,” zegt Lara, “maar ook als ze er niet is gaat het prima hoor. We zijn twee-eiig en toch zijn er mensen die ons door elkaar halen.” Met enthousiasme laten ze de winkel zien. “Als je hier net komt werken, komt er veel op je af. De vele merken en de verschillende afdelingen. Het is een grote winkel met een ruim assortiment, maar als je de indeling eenmaal kent voelt het niet meer zo groot.” Lara vertelt hoe ze van de bedrijfsleider alles stapje voor stapje geleerd heeft. “Ze nemen hier de tijd om alles goed uit te leggen. Dat is fijn, want dan leer je het goed.” Ze begon op de herenafdeling en heeft later op de damesafdeling en bij de kids gewerkt. “Het team bestaat vooral uit vrouwen, al zijn er de laatste tijd meer mannen bij gekomen.” Jenny: “Ik denk dat veel jongens er in eerste instantie niet aan denken om in een kledingwinkel te gaan werken. Dat is jammer, want het is erg gezellig in ons team, iedereen werkt goed samen en heeft het leuk met elkaar.”

De werksfeer en waardering voor de inzet is voor Bomont erg belangrijk. De collega’s krijgen hierom regelmatig leuke extra’s en er zijn met enige regelmaat teamuitjes. “Het Bomontfeest in Bergen op Zoom was supergezellig,” vertelt Lara. “Het was groots uitgepakt omdat het vorig jaar niet doorging. Dat feest was voor alle collega’s, van alle filialen. Het was leuk om iedereen te ontmoeten.” “Sommige collega’s kenden we al omdat we, als we met te weinig mensen zijn, hulp krijgen vanuit andere filialen of het centrale kantoor. Als we met te weinig mensen staan, komt iemand van het centrale kantoor helpen om bijvoorbeeld de webshop bestellingen af te handelen en kunnen wij ons richten op de klanten in de winkel.” Jenny hoopt komend schooljaar haar stage op het centrale kantoor te mogen volgen. Ze gaat Marketing en Communicatie studeren aan Scalda. “Het lijkt me leuk om te leren wat daar allemaal gebeurt voor Bomont. Zo weet ik dat ze er foto’s maken voor de webshop en dat ze er de klantenservice hebben.” Lara begint in september aan het tweede jaar Toerisme, ook aan Scalda. “Naast onze studie blijven we op zondag bij Bomont werken en als ze bellen of we een paar uur extra willen komen? Dan doen we dat graag.”

Naam: Lara
Leeftijd: 17
Woonplaats: Serooskerke
Burgerlijke staat: thuiswonend
Opleiding: Toerisme aan Scalda
Hobby’s: met vriendinnen en Jenny een terrasje pakken

Naam: Jenny
Leeftijd: 17
Woonplaats: Serooskerke
Burgerlijke staat: thuiswonend
Opleiding: Marketing & Toerisme aan Scalda
Hobby’s: gezelligheid en leuke dingen doen

Jenny en Lara



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief