Afbeelding

Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis van Borsele: Zomerstages

Door: Britta Janssen Algemeen

De maandag begint als zoveel maandagen. Een bak koffie, even bijpraten over het weekend en dan aan de slag. Er staat een aantal overleggen ingepland. Maar zo ‘gewoon’ als de ochtend verloopt, zo anders wordt de middag. Het is tijd voor mijn jaarlijkse zomerstage!

Sinds mijn start in Borsele, 5 jaar geleden, heb ik de gewoonte om in de zomer stage te lopen bij bedrijven of instellingen. Het doel van deze stages? Een beter beeld krijgen van wat een bedrijf of instelling doet. En natuurlijk spreek ik ook met mijn tijdelijke collega’s, wat vaak interessante gesprekken oplevert over wonen en werken in onze regio. Zo’n stage is iets anders dan een bedrijfsbezoek. Meestal krijg ik bij een bedrijfsbezoek een rondleiding en uitleg, ook erg interessant, maar bij een stage mag ik zelf de handen uit de mouwen steken.

Met mijn enthousiasme heb ik ook de wethouders aangestoken. Sinds vorig jaar lopen ook zij stage in de zomer. Zo reed wethouder Weststrate dit jaar mee op de glasbus van Roegiers Glas en leerde over het opticien-vak bij De Visser Optiek in Heinkenszand. Wethouder Van de Plasse mocht meekijken bij pedagogisch centrum SAMen. En wethouder Witkam liep stage bij ingenieursbureau Cerfix en transportbedrijf Traveo. Mijn stage is dit jaar bij de Vlissingse Bootliedenwacht (VLB). Dit is kort gezegd de facilitaire dienstverlener in de haven. Ze zorgen er dag en nacht voor dat schepen kunnen aanleggen en weer vertrekken door de trossen over te brengen. Daarnaast zorgen ze ervoor dat mensen overgezet kunnen worden, bijvoorbeeld als een schip op een ankerplaats in de Westerschelde ligt. De VLB is ook een schakel in de bevoorrading van schepen in de haven. Met zoveel verschillende taken is dit een boeiende stageplek. Deze stage bij VLB gaf me beter zicht op wat er zich afspeelt in de haven en toekomstige ontwikkelingen. Het was interessant!

Later dit jaar loop ik stage bij de douane in de havens en woonlocatie De Boog. Weer twee heel verschillende organisaties, ik heb er zin in!

Gerben Dijksterhuis
burgemeester van de gemeente Borsele

Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief