Penalty's schieten.
Penalty's schieten. Foto: Co de Vos

Twaalfde Borsele Sloepoort Cup G Toernooi vindt zaterdag plaats

Algemeen

NIEUWDORP - Voor de 12e keer vindt zaterdag het Borsele Sloepoort Cup G Voetbal Toernooi plaats bij SV Nieuwdorp. 

De ‘G’ staat in dit verband voor geïntegreerd. Deze vorm van voetbal is bestemd voor spelers en speelsters die vanwege een beperking niet in het reguliere voetbal mee kunnen doen. 

Door corona was het orkest van de Zeeuwse Muzikanten er twee jaar niet bij, mar nu kunnen zij gelukkig wel weer van zich laten horen. ‘De leden van dit orkest behoren ook tot deze doelgroep en het past precies in het toernooi waar plezier en gezelligheid voorop staan’, laat de toernooi-organisatie weten.

7 tegen 7 toernooi

De hoofdmoot van dit spektakel is het 7 tegen 7 voetbal. Verdeeld over 2 categorieën gaan 12 teams met elkaar de strijd aan. Er zijn 9 senioren teams: ’t Verzet en St Jago ( omgeving Gent), WHS, SSV ’65, Alliance, All Stars, Terneuzense Boys, Walcheren en Roosendaal. St. Jago komt de ITN Nieuwdorp wisselbeker verdedigen die ze vorig jaar wonnen. Zij starten om 13.30 uur hun 1e ronde in 3 poules van 3; de resultaten van deze 1e ronde zijn bepalend voor de poule indeling (ook 3 van 3) tijdens de finale ronde. Daarnaast is er dankzij een CIOS stage groep ook een penalty wedstrijd. Iedere speler neemt in de voorronde 3 strafschoppen. De winnaar van elk team gaat naar de finale.

Ook de 12- tot 16-jarigen komen aan bod. Luctor Heinkenszand, Zeelandia Middelburg en RCS spelen ook 7 tegen 7. Daarnaast krijgen ze een leuk en leerzaam voetbal programma voorgeschoteld onder leiding van SVN hoofdtrainer Jacques Blijlevens en Renato Dijkstra.

Prijsuitreiking

Bij de prijsuitreiking om 17.00 uur zullen veel van de 275 betrokkenen met een glimlach op hun gezicht onder het genot van een ‘Belgische maaltijd’ terugdenken aan het plezier dat ze die dag beleefd hebben. ‘Zonder vrijwilligers en de inbreng van sponsoren was het organiseren van dit toernooi niet mogelijk. De organisatie bedankt langs deze weg iedereen die aan dit toernooi heeft meegewerkt.’



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief