Afbeelding
Archieffoto: Bennie Krajenbrink

Omnium-directeur rekent op compensatie

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - In deze ook voor sport- en recreatievoorzieningen barre tijden put directeur Bart van den Heuvel van sportcentrum Omnium in Goes wel hoop uit de Miljoenennota van het kabinet. Hij stelt dat het probleem van de inflatie en hoge energiekosten zo groot is, dat er wel iets moet gebeuren. “Compensatie vraagt maatwerk. Daardoor heb ik er begrip voor dat het tijd kost om regelingen op te zetten.”

Ondertussen moet in het Omnium wel het zwembadwater warm blijven, de airconditioning blijven draaien en het licht blijven branden in de sporthallen. “Gelukkig hebben we samen met de gemeente Goes al veel gedaan op het gebied van duurzaamheid. Anders hadden we de energierekening nu niet meer kunnen betalen.” Zo zijn er vorig jaar 1300 zonnepanelen op het dak gelegd en er is zoveel mogelijk led-verlichting aangelegd. “Dat scheelt weer, ook al stijgt de electraprijs nu ook. Er zijn zwembaden in de regio die overwegen te sluiten.” 

Verder bezuinigen op de lasten doet Van den Heuvel liever niet als dat ten koste gaat van het comfort. “We zijn terughoudend in het zwembadwater een paar graden kouder maken of sporters niet meer laten douchen. Al moeten we ook realistisch blijven.”

De directeur hoopt daarnaast dat de koopkracht van consumenten op peil blijft. “Ik begrijp dat als je moet kiezen tussen je boterham, energie en sporten, je dat laatste als eerste laat vallen. Maar bewegen en plezier maken is belangrijk voor je gezondheid. Dat heeft de coronapandemie nog maar eens laten zien.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief