Afbeelding
Foto: Eshana Lena Gadanski

Energiebespaaractie voor huurders in Goes en Borsele

Door: Redactie Algemeen

GOES/HEINKENSZAND - Huurders in de gemeenten Goes en Borsele hebben een bespaarkaart ter waarde van tachtig euro ontvangen.

Zo geven woningcorporatie Beveland Wonen en de twee gemeenten huurders een steuntje in de rug bij het besparen van energie. “We zien dat steeds meer huishoudens last hebben van de oplopende energiekosten”, zegt Peter Bevers, bestuurder van Beveland Wonen. “Bewoners kunnen met de bespaarkaart voor maximaal 80 euro aan energiebesparende producten shoppen. Ze kunnen ook geld terugvragen van onlangs gekochte energiebesparende producten.”

Borsele en Goes hebben een subsidie aangevraagd waardoor alle huurders de bespaarkaart konden ontvangen, aldus de Borselse wethouder Arno Witkam. De Goese wethouder Joan Veldhuizen hoopt dat zoveel mogelijk huurders ervan gebruik maken. “Vorig jaar was er een vergelijkbare regeling voor woningeigenaren en ik ben blij dat we dit nu ook voor huurders kunnen doen. In de eerste week van de actie zijn er al ruim 1.200 bespaarkaarten ingeleverd. Het is fijn dat de actie goed wordt ontvangen.’’

Overige Bevelandse huurders

Voor huurders van Beveland Wonen in de gemeenten Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal doet de woningcorporatie zelf een duit in het zakje. Bevers: “Huurders helpen met energiebesparing vinden wij erg belangrijk. Daar investeren wij graag in. Begin 2023 ontvangen daarom alle overige Bevelandse huurders ook een bespaarkaart.”
De actie voor Goes en Borsele loopt tot het subsidiebudget op is, en uiterlijk tot en met 30 november. Meedoen kan via: www.duurzaambouwloket.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief