Nieuwdorp 1 uit de jaren '50.
Nieuwdorp 1 uit de jaren '50. Foto: Ko Dommisse

Jubileumboek eert 80 jaar SV Nieuwdorp

Algemeen

NIEUWDORP - In januari verschijnt een jubileumboek over tachtig jaar SV Nieuwdorp.

De sportclub is in 1941 als voetbalvereniging opgericht. In de loop der jaren zijn er sporttakken bijgekomen, zoals tennis, gym en bootcamp. Ook de jeugdsoos is ondergebracht bij SV Nieuwdorp. Bij elkaar opgeteld zijn er momenteel meer dan driehonderd personen lid van één of andere SVN-tak.

Koolketter

‘In de aanloop naar de viering van het 75-jarig jubileum kwam een boekwerk van Hans van Dam over de geschiedenis van SV Nieuwdorp boven water’, laat Peter de Vos weten. Met Van Dams toestemming breidde Peter de Vos het verhaal uit voor een nieuw boek, met onder andere artikelen van prominente Nieuwdorp-voetballers uit oude kranten en clubblad De Koolketter. Tevens komen mensen aan het woord die nog wekelijks actief zijn op de velden, zoals jeugdtrainers, voetbalsters en spelers van de eerste en tweede selectie. ‘Zo’n 40 leden en oud-leden hebben hun SVN-verhaal op papier gezet’, laat Peter de Vos weten. ‘Aparte hoofdstukken zijn er verder ook voor de Koolketter, de vele toernooien en activiteiten, het Borsele Sloepoort Cup toernooi en de jeugdafdeling. Vanaf 1991 werken de jeugdteams van SV Nieuwdorp samen met die van Lewedorpse Boys en sinds 2021 ook met Patrijzen. Het 150 pagina’s tellende geheel is uitgebreid geïllustreerd met foto’s. Het resultaat is ontzettend leuk en zeer leesbaar.’ 

Ruim 65 leden en oud-leden hebben al een boek besteld. Wie ook geïnteresseerd is kan mailen naar peterdevos@zeelandnet.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief