Afbeelding

Automotions breidt uit door fusie met Knöps

Bedrijvig Nieuws

GOES – Opel-dealer Knöps in Middelharnis fuseert met de bedrijven van Automotions op Goeree-Overflakkee.

Herman de Blok (Knöps), Jeroen Gelok en Lennard van Oeveren (Automotions) zijn tevreden over de overeenstemming die bereikt is.

Efficiënt Met deze fusie blikt De Blok, sinds 1984 algemeen directeur/eigenaar van Knöps, terug op een succesvolle periode. “Ik zie dit als een grote stap”, vertelt De Blok. “Concentratie en schaalgrootte zijn steeds belangrijker voor een efficiënte bedrijfsvoering."

Ontwikkelen Met deze fusie is de toekomst van het bedrijf gewaarborgd, zegt De Blok. "En het biedt voor personeelsleden mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen. Die ontwikkelingen maak ik graag nog anderhalf jaar mee. Daarna is het voor mij écht tijd om het spreekwoordelijke ‘stokje’ over te dragen.”

Krachtig Gelok betitelt de fusie als een ‘krachtige deal’. “Knöps staat bekend om de deskundige en betrouwbare manier van werken en zakendoen. Voor ons is deze uitbreiding van meerwaarde, bijvoorbeeld voor onze aanwezigheid op Goeree-Overflakkee.”

Service Automotions is een mobiliteitsgroep met vijftien vestigingen en vierhonderd medewerkers in zuidwest-Nederland. Het is de officiële dealer van Opel, Peugeot, Volvo, Fiat, Alfa Romeo, Mercedes-Benz en Smart “Dankzij de bundeling van ervaring en kennis verbetert de service”, aldus de drie heren.

Samenvoeging De organisaties fuseren gefaseerd, waarbij de Automotions-vestigingen in Middelharnis (Peugeot) en Nieuwe-Tonge (Volvo) zich vestigen aan de Langeweg in Sommelsdijk. Naast de dealerbedrijven voegen ook de leasemaatschappijen en autoverhuur-, en autoschadeherstelbedrijven zich samen. Zo neemt Autoschadeteam Goeree-Overflakkee de schadeherstelwerkzaamheden over van Knöps en wordt leasemaatschappij Knöps Lease B.V. overgedragen aan ZuidWest Lease in Goes. De exploitatie van tankstation ‘De Ronde Boom’ is niet in deze fusie meegenomen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief