Het Marconigebied kan wel een oppepper gebruiken, vindt de gemeente.
Het Marconigebied kan wel een oppepper gebruiken, vindt de gemeente. (Foto: Coby Weijers)

Groot onderzoek voor metamorfose Marconigebied

  Actueel

GOES - De gemeente Goes wil het Marconigebied in Goes ingrijpend op de schop nemen. “Dat gaat de komende jaren miljoenen kosten”, vertelt de Goese wethouder Loes Meeuwisse. Om tot een gedragen plan te komen voor de metamorfose - onder meer op het gebied van uitstraling, verkeersveiligheid en duurzaamheid - wil het college van burgemeester en wethouders 300.000 euro uittrekken voor onderzoek. Hierbij wil ze inwoners, ondernemers en winkelend publiek intensief betrekken.


“Het Marconigebied kan in zijn huidige staat voor zowel de ondernemers als bezoekers wel een kwaliteitsimpuls gebruiken”, stelt Meeuwisse.

Verkeer

Daarnaast vindt ze het belangrijk dat de verkeerssituatie verbetert. “Een goede en veilige ontsluiting is noodzakelijk voor het doorgaande verkeer en het bestemmingsverkeer. Het liefst maken we de Edisonstraat de doorgaande route, met tweerichtingsverkeer. De Marconistraat krijgt dan meer de uitstraling van een woonboulevard. Bij de nieuwe rotonde voor het gemeentehuis is al rekening gehouden met een goede aansluiting op het Marconigebied.”

Najaar

Bij het opstellen van de visie wil Goes intensiever dan ooit de belanghebbenden betrekken. Het college stelt de gemeenteraad daarom voor drie ton te reserveren voor een onderzoek met participatietraject, waarbij inwoners en ondernemers, maar bijvoorbeeld ook het winkelend publiek betrokken. Zij kunnen meedenken via onder meer rondetafelgesprekken, panels, online polls en publieke peilingen. “We willen in het najaar veel doen, zodat we de visie dit voorjaar kunnen opstellen.”

De gemeenteraad buigt zich begin september over het plan.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Bezorgers

Goes

Bezorgers

Middelburg

woningstoffeerder m/v

Goes

Audicien m/v

Halsteren

Bezorgers

Wemeldinge

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief