Foto: Pixabay

Fietsverlichtingscampagne op Zeeuwse scholen

ARNEMUIDEN - Op basisschool ‘t Vierschip in Arnemuiden klinkt donderdag het startschot voor een Zeeuwse fietsverlichtingscampagne voor het basis- en voortgezet onderwijs.
 


‘Licht aan, goed bezig!’ is een actie van het ROVZ (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland) voor leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs en hun ouders.

Fietsverlichtingspakketten

Om de campagne af te trappen spoten gedeputeerde Harry van der Maas van de provincie Zeeland en de Middelburgse wethouder Chris Simons donderdag namens het ROVZ met leerlingen een krijttekening op het schoolplein van ‘t Vierschip. Deze dagen delen ROVZ-ambassadeurs ook fietsverlichtingspakketten uit op de Boazschool in Meliskerke, Ravenstein in Vlissingen, dr. A. Comrieschool in Kruiningen, De Reiger in Heinkenszand, ‘t Honk in Kapelle, Schengehof in ‘s- Heer Arendskerke en de Wereldboom in Hulst.

Stickeractie

Met een stickeractie vraagt het ROVZ extra aandacht voor fietsverlichting op scholen. Zij konden reflecterende stickers bestellen voor zowel leerlingen als hun ouders. ‘Meer dan 65 basisscholen en zeven scholen in het voortgezet onderwijs doen mee met de actie’, laat het ROVZ donderdag weten. ‘Er zijn 20.000 stickers aangevraagd.’ De organisatie hoopt dat de stickers een aanleiding zijn voor gezinnen om over verkeersveiligheid te praten.

Krijttekeningen

Aanvullend aan de stickers brengen de scholen krijttekeningen aan op het schoolplein. In samenwerking met de ANWB krijgen de scholen kartonnen mallen en krijtspuitbussen om krijttekeningen te maken op de schoolpleinen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief