vakantie-large
vakantie-large

Provincie krijgt ton voor aanpak van Zeeuwse vakantieparken

GOES - De provincie heeft 100.000 euro gehad van Den Haag voor de aanpak van vakantieparken in Zeeland.


Daarmee wil ze iets doen tegen de verloedering van parken en jachthavens en deze vitaal, weerbaar en toekomstbestendig maken.

De provincie wil onder meer voorkomen dat er criminele ondermijning plaatsvindt en oneigenlijk gebruik van huisjes tegengaan. “Je wilt voorkomen dat er hennepkwekerijen worden ingericht,  huizen te lang worden verhuurd en dat jachthavens kunnen worden gebruikt voor de doorvoer van drugs”, zegt commissaris van de koning Han Polman.

Beheer

In overleg met gemeenten wil hij onderzoeken wat er preventief kan worden gedaan, hoe het beheer vorm moet krijgen, hoe de handhaving kan worden versterkt en of maatregelen nodig zijn om meer recreanten te lokken. “Het geld is vooral bedoeld om kennis en expertise over het probleem en de oplossingen op te doen.”

Alle gemeenten hebben een brief gehad waarin wordt gevraagd of zij ideeën of vragen hebben over de aanpak van vakantieparken.    
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief