stadskantoor-goes-medium
stadskantoor-goes-medium

Goes wil blijven bouwen, maar moet wel voorzichtig zijn

GOES - De gemeente Goes wil blijven bouwen aan de economie en maatschappij, maar moet op financieel gebied wel voorzichtig zijn.


Dat is te lezen in de kaderbrief, een financiële vooruitblik op de komende vier jaar. Onder de streep houdt de gemeente elk jaar geld over, op komend jaar na. In 2020 komt Goes 765.000 euro te kort. “Waarschijnlijk moeten we dat dekken door een greep te doen uit de algemene reserve”, zegt wethouder Loes Meeuwisse.

Overschot

In de jaren daarna is dat niet nodig, als de voorspellingen kloppen. Dan houdt ze achtereenvolgens 763.000, 1.234.000 en 1.206.000 euro over. “We zien dat we de afgelopen jaren financieel geherstructureerd hebben. Onze vermogenspositie is goed en we zijn in control.”

Goes richt zich in haar beleid van de komende jaren op drie thema’s. Ze wil haar rol als centrumgemeente behouden, een stad zijn van sport, zorg en gezondheid en goed bereikbaar zijn, een streven dat vooral tot uiting komt in de grote infrastructurele projecten.

Subsidie

In het licht van die thema’s kun je de structurele en incidentele uitgaven van de komende tijd zien. Zo wil het college van burgemeester en wethouders de subsidie van Podium ‘t Beest met 25.000 euro ophogen naar 300.000 euro per jaar, houdt ze rekening met extra geld voor Omnium en investeert ze 250.000 euro in het vernieuwen van de kapconstructie van Historisch Museum De Bevelanden.

Veerdam

Ook voert de gemeente zoals bekend gesprekken over het verbeteren van de recreatiezone in Wolphaartsdijk, bijvoorbeeld over de Veerdam. Ze wil daar ook twee ton insteken. Verder zet ze de komende drie jaar 25.000 euro opzij voor het binnenhalen en organiseren van (landelijke) congressen en seminars.

Zwerfafval

Opvallend is dat Goes volgend jaar een ton vrijmaakt voor zwerfafval. “We willen er één jaar extra veel aandacht aan schenken en het goed opruimen”, aldus Meeuwisse, die het verhaal over de rommel bij het fastfoodcourt kent. “Daarna kijken we verder.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief