Foto: Zeeuwse Lagune

Noord-Beveland tast diep in de buidel voor Zeeuwse Lagune

WISSENKERKE - De Zeeuwse Lagune krijgt 372.500 euro van de gemeente Noord-Beveland en hoeft openstaande rekeningen niet meer te betalen.


Dat is de uitkomst van lange onderhandelingen tussen de gemeente en de partij, die jarenlang werkte aan een plan voor een recreatie-eiland in het Veerse Meer.

Ondernemer Marco Doeleman van de Zeeuwse Lagune en andere partijen wilden er vele miljoenen in investeren. Lange tijd leken betrokken partijen enthousiast over het idee en steunden hem bij de plannenmakerij voor een toeristische hotspot.

Hotel

Het laatste idee van Doeleman voor een schiereiland met een hotel, penthouses, appartementen en vrijstaande woningen werd eind 2016 weggestemd door de gemeenteraad. Twee weken daarvoor staakten de stemmen nog met zes voor en zes tegen. In 2018 volgde een definitief ‘nee’ tegen de aanleg van een eiland.

Rechter

De Zeeuwse Lagune stapte vervolgens naar de rechter. Aan het conflict is met de schikking een einde gekomen. De gemeente denkt met de schikking een lange procedure met hoge kosten en een onzekere uitkomst te voorkomen. Beide partijen hebben afgesproken geen procedures meer te voeren over het project.

Wethouder Adrie van der Maas is opgelucht. “Het geschil is door middel van het sluiten van de vaststellingsovereenkomst finaal beëindigd. Ik ben ervan overtuigd dat dit in het belang is van de inwoners van Noord-Beveland.” Het bedrag van 372.500 euro is exclusief btw.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief