Anusjka Martens Objectivo Fotografie

Deltaweekend viert jubileum in nieuwe thuishaven Roompot Marina

KORTGENE - Het Deltaweekend organiseert haar 50e editie vanuit Roompot Marina in Kamperland.


Dat heeft Willem Johannesma, voorzitter van de organiserende stichting, bekend gemaakt.

De 49e aflevering werd dit weekend gevaren, net zoals de laatste jaren vanuit de haven in Colijnsplaat. Het jubileumweekend vindt plaats van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juni.

Jeugd

Roompot Vakanties zegt blij te zijn dat de race terugkeert naar de haven in Kamperland. De organisatie heeft de stap gezet, omdat ze vanaf volgend jaar ook jeugdzeilers in kleine boten mee wil laten varen. Het weekend bestaat nu vooral uit wedstrijden voor kajuitjachten.

De havens in Colijnsplaat en Zierikzee, ook een bekende basis voor het Deltaweekend, zijn niet geschikt als thuishaven voor wedstrijden met twee disciplines. “De faciliteiten van Roompot Marina en het nabijgelegen vaarwater zijn daarvoor erg geschikt. Door de nieuwe koers komt het jeugdzeilen nog beter aan bod”, aldus Johannesma.

Verleden

Tijdens de 50e editie is er ook aandacht voor het verleden. Zo keert de roemruchte Veronicarace terug. De wedstrijd op de Noordzee, aan de buitenzijde van de Roompotsluis, was tot enkele jaren terug een vast onderdeel op het programma van het zeilevenement. De Veronicarace is vernoemd naar het schip van de voormalige piratenzender dat jaren als keerboei fungeerde voor de deelnemers.

De Veronicarace vindt op zaterdag 13 juni plaats, in het weekend voor de jubileumeditie.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief