gemeentehuis-wissenkerke-noord-beveland-1
gemeentehuis-wissenkerke-noord-beveland-1

Noord-Beveland wil mensenmens voor minstens zes jaar

WISSENKERKE - Nu de toekomstvisie er ligt, gaat de gemeente Noord-Beveland op zoek naar een nieuwe burgemeester.


De profielschets voor de opvolger van waarnemer Letty Demmers is donderdag vastgesteld in de laatste raadsvergadering voor de zomervakantie. Een van de lessen die de gemeente heeft geleerd van de benoeming van Marcel Delhez is dat ze er nu vanuit gaat dat de nieuwe man of vrouw zich voor minstens één ambtsperiode van zes jaar aan de gemeente verbindt. Delhez was na drie jaar vertrokken.

Voorwaarde

Naast die voorwaarde wil Noord-Beveland iemand met bestuurlijke ervaring, maar hij of zij hoeft niet per se al burgemeester te zijn geweest. “Noord-Beveland moet een uitdaging zijn in een lopende carrière”, is in de profielschets te lezen.

Eigenschappen

De nieuwe man of vrouw moet vooral burgemeester zijn, maar kan ook andere taken vervullen die het ambt in Noord-Beveland versterken. In de schets, die als basis dient voor de vacature, staat verder dat de burgemeester verbindend, daadkrachtig, gezaghebbend en een mensenmens en netwerker, allemaal vaak gevraagde eigenschappen, moet zijn. Als het gaat om taken op het gebied van veiligheid moet hij proactief, doortastend en kordaat zijn. De nieuwe burgemeester moet in het najaar aan de slag gaan.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief