Foto: Charles R.M.M. Linssen

Ook mantelzorgers kunnen nu met hun naasten een rondje fietsen

GOES - Een aantal zorginstellingen heeft al een duofiets, waarmee mensen die moeilijk ter been zijn kunnen fietsen, maar wat als je mantelzorger bent van iemand die nog thuis woont?


Dankzij Stichting Ondersteuning Mantelzorg en Vrijwilligers (SOMV) kunnen ook zij voortaan samen een rondje fietsen.

Voorzitter Rien Heijboer heeft dinsdag namens de stichting een duofiets overhandigd aan SMWO, die deze beschikbaar stelt aan mantelzorgers en vrijwilligers. De duofiets staat bij het KOG Center aan de Dirk Dronkersweg in Goes. “We hoorden dat mensen die nog thuis wonen, maar moeilijk naar buiten kunnen, hieraan behoefte hadden”, legt Heijboer uit. “Het leek ons een soort gat in de markt.”

Trainingen

SMWO vroeg de fiets aan bij de stichting. Heijboer is daar alleen maar blij mee. Hij hoopt dat meer organisaties en mensen dat gaan doen.

SOMV wil mantelzorgers en vrijwilligers met materiaal en trainingen ondersteunen, zodat hun werk iets makkelijker wordt. Dat kan variëren van fietstassen voor iemand die regelmatig naar de bibliotheek gaat voor mensen die ziek zijn tot een laptop om computerles aan ouderen te geven tot cursusmateriaal voor vrijwilligers. “We hebben een budget en willen dat besteden, zodat het ten goede komt aan mantelzorgers. Ik hoop dat meer mensen ons weten te vinden.”

Zelfstandig

Volgens Heijboer kunnen mantelzorgers en vrijwilligers alle ondersteuning gebruiken. “Mensen blijven steeds langer zelfstandig wonen, maar hebben dan soms wel zorg nodig. Dat doen de mensen om hen heen. Ik kom veel mensen tegen die het daarmee best zwaar hebben. Wij willen er voor hen zijn.” De stichting wil haar werkgebied uitbreiden van alleen de gemeente Goes naar Zuid- en Noord-Beveland. “Zo kunnen we voor meer mensen iets betekenen.”

Aanvragen

Mensen die iets willen aanvragen kunnen dat doen via de post: SOMV, Postbus 310, 4460 AS Goes. Het kan ook via de mail: info@somv.nl. Binnen ongeveer vier weken horen zij of hun aanvraag is toegekend of dat er meer informatie nodig is. Meer informatie is te vinden op www.somv.nl.  

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief