Afbeelding
Foto: Ton Stanowicki

Met voltooiing van De Drie Klauwen is tunnelroute klaar

Door: Eugene de Kok Algemeen

NIEUWDORP - Nu alleen nog wat afrondende werkzaamheden aan knooppunt De Drie Klauwen resten is de tunnelroute klaar.

Tientallen mensen die de laatste jaren aan de N62 hebben gewerkt, omwonenden en betrokkenen hebben dat donderdag gevierd in restaurant Landlust in Nieuwdorp. “We hadden al een mooie twee-keer-twee-verbinding van oost naar west, maar nu ook eentje van noord naar zuid. Wel met een 100 kilometer-regime, alsof we al wisten van de maatregelen in het kader van de stikstofproblematiek”, zei gedeputeerde Harry van der Maas met glimlach op zijn gezicht.

Lastig

Hij bedankte iedereen die betrokken is geweest bij ‘het lastige dossier’ dat uiteindelijk uitgroeide tot ‘een mooie baby’. “De Sloeweg wordt geroemd om de inrichting, om het rijcomfort en vooral om de landschappelijke inpassing.”

Belangrijk

Van der Maas had een knotwilg meegenomen, één van de boomsoorten die bij De Drie Klauwen komen te staan en het knooppunt voor omwonenden aan het zicht onttrekken. “Het ging tijdens het werk niet alleen over asfalt, zand en grind, maar ook over groen. Dat is ontzettend belangrijk. De weg is slechts een middel, het landschap is het doel.”

Stoplichten

De werkzaamheden aan De Drie Klauwen zijn eind oktober helemaal klaar. Het verkeer maakt er echter al sinds 30 september gebruik van. De tunnelroute loopt van Goes naar de grens met België bij Zelzate. Automobilisten komen op die route geen stoplichten of hindernissen meer tegen.   



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief