Foto: Yaël Vinckx

Muziekjournalist Yaël Vinckx te gast in Koperen Tuin

  Cultuur

GOES - Yaël Vinckx is zondagmiddag te gast in De Koperen Tuin. Onlangs verscheen van haar hand het boek: ‘Volgens Willem’.


Het is een boek over één van de bekendste poppromotors die Nederland heeft gekend: Willem Venema. Het gaat daardoor ook over de Nederlandse popmuziek in zijn totaliteit.

Zondagmiddag bepaalt het rad van fortuin welke namen of gebeurtenissen besproken gaan worden. Uiteraard wordt er ook muziek gedraaid. De middag is vrij toegankelijk.

Totaliteit

Felix Meurders van Spijkers met Koppen zei over ’Volgens Willem’: “Een mooi boek, waarin je alles in perspectief plaatst. Dat vind ik heel erg knap gedaan. Want het gaat niet alleen over Willem Venema, het gaat ook over de popmuziek in haar totaliteit. Hulde daarvoor.” Gijsbert Kamer van De Volkskrant zei: “Tegelijk is het knappe van biograaf Yaël Vinckx dat zij in ‘Volgens Willem’ de stoere verhalen die dit soort orerende rocklegenden zo kenmerkt, weet te overstijgen.” 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief