Foto: Leonard Passchier

Schrijversduo Nicci French komt naar Goes voor Bookstore Day

  Cultuur

GOES - Het beroemde schrijversduo Nicci French komt volgende week zaterdag (14 april) naar Goes en Middelburg. In het kader van Bookstoreday signeren zij op de twee locaties hun laatste thriller: ‘De dag van de doden’. Tijdens de dag is er veel meer te doen in de Zeeuwse boekhandels.


Het is de tweede aflevering van Bookstore Day. Net als Recordstore Day, inmiddels een begrip in de lande, dat doet voor platenzaken, moet de dag boekwinkels in de spotlights zetten. Lezers kunnen niet alleen boeken kopen tegen speciale prijzen, maar ook speciaal gemaakte uitgaven kopen en genieten van signeersessies en lezingen van bekende schrijvers.

Verreweg de bekendste auteurs die naar Zeeland komen zijn Nicci French. Achter de naam gaat het Britse echtpaar Nicci Gerrard en Sean French schuil. Het duo is wereldberoemd om hun thrillers en korte verhalen. Ze hebben miljoenen exemplaren verkocht.

Stadhuis

Het tweetal komt naar Zeeland in het kader van haar nieuwste boek: ‘De dag van de doden’. Het is het achtste en laatste deel in de Frieda Klein-serie. Gerrard en French signeren tussen 14.00 uur en 15.00 uur in het stadhuis op de Grote Markt in Goes. Daarvoor zijn de twee tussen 12.00 uur en 13.00 uur in de Drvkkery in Middelburg.

Moemf

In het Paard van Troje is meer te doen. Zo is auteur Mathijs Deen daar aanwezig om zijn boek ‘Over oude wegen’, een reis door Europa en door de tijd, zoals de uitgever zegt, te signeren. Deen heeft bovendien speciaal voor Bookstoreday een verhaal geschreven. Deen is er tussen 10.00 uur en 11.00 uur. Rond 11.00 uur komen Ingrid en Dieter Schubert signeren en tekeningen maken in één van hun boeken zoals ‘Woeste Willem’ of ‘Moemf’.

De in Zeeland van het boek ‘Versailles aan de Schelde’ bekende Anna van Suchtelen, over het voormalige landgoed van de familie Van Hattum in Ellewoutsdijk, heeft ook een verhaal gemaakt voor Bookstore Day. Belangstellenden kunnen het ophalen en tussen 13.00 uur en 14.00 uur laten signeren.

In de tweede boekhandel van Goes, de Koperen Tuin, komen de Zeeuwse schrijver Dorothé Tempelman en tekenaar Danker Jan Oreel op bezoek tussen 10.00 uur en 11.00 uur. Samen hebben ze meerdere boeken gemaakt. Daarna komt Deen langs voor degenen die hem in het Paard van Troje niet konden treffen.

Govert Schilling

Boekhandel Lectori in Kapelle doet ook mee. Daar kunnen mensen een cupcake versieren, een hamburger ‘bouwen’ en er is een optreden van Romi Cage en Godfried Nevels. Boekhandel ‘t Spui in Vlissingen de Drvkkery in Middelburg doen ook mee aan Bookstore Day. In de eerste boekhandel gaat het schrijversechtpaar Maan Leo en Peter Drehmans met elkaar in gesprek tussen 14.00 uur en 15.00 uur waarna Deen langskomt.

De Drvkkery in Middelburg heeft naast de signeersessie van Nicci French lezingen en workshops van onder anderen Govert Schilling, Annet Bezemer en Loesje.

Meer op www.bookstoreday.nl. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief