Foto: Sylvia Weenink Vakfotografie

Film over werk en leven van kunstenaar Ineke Otte

  Cultuur

MIDDELBURG - De Zeeuwse filmmakers Bo van Scheyen en Marjan van den Bos maken een documentaire over het werk en leven van de Goese kunstenaar en ontwerper Ineke Otte.


De opnamen zijn al in februari van dit jaar al begonnen. De première is 9 september tijdens Film by the Sea in Vlissingen.

Otte staat momenteel volop in de belangstelling. Ze is deze maand de eerste ‘Artist in performance’ van de ZB/Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

Buitenland

Met dit programma wil de ZB Zeeuwse kunstenaars, die in het buitenland hun sporen hebben verdiend, in het zonnetje zetten. Er is onder meer een grote tentoonstelling op de begane grond te zien met haar sieraden. Elk jaar zet de ZB een andere Zeeuwse kunstenaar in de spotlights.

Otte exposeert overal ter wereld en heeft op verschillende beurzen in binnen- en buitenland prijzen gewonnen met haar werk.

Camerateams

Dit weekend hadden de documentairemakers vier camerateams ingehuurd voor de catwalkshow in Middelburg waarmee ‘Artist in performance’ werd geopend. Volgens de makers wordt de film ‘een uniek portret van een hedendaagse ontwerper en kunstenaar met een duidelijke stijl’. “Ineke is naast ontwerper en kunstenaar iemand die in haar bedrijf alles zelf regelt. Ze is over de hele wereld beroemd, maar doet uiteindelijk alles zelf”, zeggen de makers.

Fondsen

De documentaire over haar leven is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Documentairefonds Zeeland, Prins Bernhard Cultuurfonds, Cultuurfonds Zeelandia, de Culturele Raad Goes, het Boone Fonds en bijdragen uit het bedrijfsleven. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief