Foto: Bennie Krajenbrink

Veel exposanten op jubileumeditie van Kunstspoor Noord-Beveland

  Cultuur

COLIJNSPLAAT - Noord-Beveland staat komend en volgend weekend voor de 20e keer in het teken van Kunstspoor Noord-Beveland.


Kunstliefhebbers kunnen zaterdag en zondag 18 en 19 augustus en volgende week zaterdag en zondag (25 en 26 augustus) terecht op 22 locaties op het eiland. De locaties zijn geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Er doen 25 deelnemers en 21 gastexposanten, onder wie drie uit het Engelse Folkestone, mee. De Engelsen laten hun werk zien in De Rusthoeve in Colijnsplaat en het Katse Kerkje in Kats.

Gymzaal

Verder is er een expositie van kunstwerken van zes artists in residence in de oude gymzaal aan de Bernhardstraat in Kortgene. Sinds mei hebben ze gewerkt aan hun kunst. Zij hebben zich laten inspireren door het landschap en de sfeer van het eiland, maar ook door elkaar.

Blauw

Bezoekers kunnen de weg vinden aan de hand van de nieuwe bordjes met blauwe voetjes op een gele achtergrond. Bij elke locatie wappert een gele vlag met de blauwe voet.

Gedichten

Tijdens de opening, vrijdagavond door burgemeester Marcel Delhez van de gemeente Noord-Beveland, wordt voor de vijfde keer de Maerlant Poëzieprijs uitgereikt. 252 dichters hebben een gedicht ingezonden. Er zijn drie mensen genomineerd. Hun werk is tijdens Kunstspoor Noord-Beveland te zien in De Rusthoeve. Er is een bundel gemaakt met negentien gedichten. De toegang is gratis. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief