Foto: Kurt van der Elst

'De Blinden' is aftrap van Zeeland Nazomerfestival

  Cultuur

MIDDELBURG - Met de première van De Blinden op de stadswallen van Veere gaat dinsdag de 18e editie van het Zeeland Nazomerfestival (ZNF) van start. 


Tot en met zaterdag 1 september kan iedereen genieten van drie locatievoorstellingen. Naast De Blinden zijn dat Wiek bij windpark Neeltje Jans en Winterreise op Fort Ellewoutsdijk.

Zeeuwse Vrouwen

Ook is er een herneming van Zeeuwse Vrouwen 2 in een historische gymzaal in Middelburg en op het strand van Zoutelande en in de kloostergangen van de Abdij is Kustpijn Paardenkracht te bewonderen. Het is een kunstproject van Carmen Shabracq.

Het programma is te vinden op de website www.theaterzeelandia.nl

Muziek

Zoals elk jaar is er op het festivalhart ook een muziekprogramma met bekende namen, verrassende acts en nieuw talent. Om bij de eerste categorie te beginnen. Racoon (zaterdag 25 augustus), Douwe Bob (vrijdag 31 augustus) en Chef’Special (zaterdag 1 september) zijn absolute publiekstrekkers. Het muziekprogramma wordt vrijdag geopend met een optreden van de Zeeuwse componist Douwe Eisenga in samenwerking met een slagwerkgroep en saxofoonkwartet. Andere artiesten die naar Middelburg komen zijn Jacqueline Govaert (foto), Kapitein Winokio op de kindermiddag, Milo en Kraak en Smaak. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief