Foto: Sugar Boy and the Sinners

Vier publieksfavorieten op jubileumeditie Indoor Bluesfestival

  Cultuur

KWADENDAMME - Dat ook de indooreditie van het Bluesfestival Kwadendamme nog erg populair is, bewijst de kaartverkoop voor de 20e editie. Er ligt nog een handjevol kaarten bij de Attent Supermarkt, maar verder zijn alle toegangsbewijzen weg voor het festival op zaterdag 22 december in De Burcht. “Dat is de eerste keer”, zegt Peter Kempe.


Het komt volgens Peter Kempe, die het festival sinds het begin met Kees Wielemaker organiseert, niet per se door het jubileum. Het zit ‘m eerder in de line-up. “We hebben vier publieksfavorieten staan”, zegt hij. De avond begint volgende week met het duo The Goon Mat and Lord Bernardo. “Het tweetal heeft al op tal van bluesoutes gestaan en is een favoriet van de liefhebbers.”

Rory Gallagher

Daarna is het de beurt aan The Blue Clay, een band met muzikanten uit Nederland en België, die een mix maken van blues en folk. The Blue Clay heeft drie albums op zijn naam staan, trad op in voorprogramma’s van bands als The Pine Box Boys en Oakhurst en was de afgelopen jaren te gast op tal van festivals.

Afsluiter

Sugar Boy and the Sinners is net als The Goon Mat and Lord Bernardo bekend van de vele bluesroutes waarop ze te zien waren. De band brengt een moderne mix van klassieke blues met soul, funk en rock-’n-roll-invloeden.

Afsluiter van deze jubileumeditie is Sinnerboy. “Een van de beste Rory Gallagher-tributes in Europa”, zegt Kempe. Drie jaar geleden zette de band onder leiding van zanger en gitarist Barry Barnes de tent in Kwadendamme al eens op zijn kop. “Sinnerboy is het bewijs dat de muziek van mijn broer Rory nog steeds leeft”, zei Donald Gallagher ooit.

Millennium

Kempe kijkt uit naar de 20e editie van het indoorfestival. “Het is ongelooflijk dat we er al zoveel hebben gehad, zeker omdat het eenmalig zou zijn”, lacht hij. Kempe en Wielemaker wilden destijds, in het kader van de millenniumwisseling, iets speciaals doen en kwamen met het festival in De Burcht op de proppen. Het was een schot in de roos. “We proberen de sfeer van buiten naar binnen te brengen, al lukt dat nooit helemaal. Qua gezelligheid heeft het echter de sfeer van een festival.”

Combikaarten

Volgens Kempe is het goed geweest dat ze met twee podia zijn gaan werken, in de grote zaal en de foyer. “Dat doen we buiten ook”, zegt hij. “Je krijgt dan een echte festivalsfeer.” Bezoekers komen van heinde en verre naar De Burcht. Wat meehelpt aan de populariteit van de indooreditie is dat ze combikaarten kunnen kopen voor het outdoor-festival dat in mei toe is aan de 27e aflevering. De rest van de toegangsbewijzen gaat pas op 1 januari in de verkoop. “Dat lijkt dan net de Kustmarathon. Na middernacht gaat het meteen los.”

Het 20e Indoor Bluesfestival Kwadendamme begint zaterdag 22 december om 20.00 uur. De zaal gaat open om 19.45 uur. Meer informatie is te vinden op www.bluestown.nl.

BIJSCHRIFT: Sugar Boy and the Sinners is één van de vier namen op het Indoor Bluesfestival. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief