Foto: Bennie Krajenbrink

Goes heeft primeur met Uit in Zeeland

  Cultuur

GOES - Goes heeft zaterdag 18 mei volgend jaar een primeur. Dan vindt op het Bleekveld voor het eerst Uit in Zeeland plaats.


Het is een preview van het culturele seizoen in Zeeland. Goes heeft jaren GoesC georganiseerd waarmee ze vooruit keek naar het culturele seizoen in Goes.

Aan Uit in Zeeland, die voor GoesC in de plaats komt, doen ook instellingen uit de steden Middelburg, Terneuzen en Vlissingen mee en provinciale, zoals Zeelandtheaters. “Het is de bedoeling dat de uitmarkt gaat rouleren langs de vier steden”, zegt wethouder Loes Meeuwisse van de gemeente Goes.

Profiel

Volgens haar spelen de steden daarmee in op het regionale cultuurprofiel dat onlangs is gemaakt en verstuurd naar het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Ze hopen daarmee op steun uit Den Haag.

Luchtmacht

Uit in Zeeland is één van de evenementen op de kalender van Goes Marketing. Opmerkelijk is ook het concert van de kapel van de Koninklijke Luchtmacht op de Grote Markt op zondag 26 december. Verder vindt de landelijke Ride for the Roses op zondag 15 september voor de derde keer plaats in Goes en verwacht de stichting veel van een nieuwe editie van De Veste Verlicht tussen woensdag 2 en zondag 6 oktober.

Op de kalender staan ook langlopende evenementen als Goes Kinderstad, Festival De Veste, Goes Modestad en de intocht van Sinterklaas.    
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief