Foto: Pim Top

Meer dan 100.000 bezoekers voor Watersnoodmuseum

  Cultuur

MIDDELBURG - Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk is en blijft al jaren het best bezochte museum van Zeeland.


In het jaar dat werd herdacht dat het 65 jaar geleden was dat de ramp plaatsvond verwelkomde het meer dan 100.000 bezoekers. Daarmee staat het museum opnieuw bovenaan. In 2017 kwamen er een kleine 85.000 mensen naar Ouwerkerk.

Volgens de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ) zorgden de Museumweek en Open Monumentendagen voor pieken in het aantal bezoekers, maar was het over het hele jaar druk. Er kwamen bussen met scholieren uit de hele provincie naar nieuwe tentoonstellingen kijken.

Westkapelle

Net als vorig jaar staat Het Polderhuis in Westkapelle op de tweede plaats. Dat telde 71.689 bezoekers. Ruim de helft betaalde voor het museum of één van de twee vuurtorens die het beheert. De rest bezocht één van de gratis evenementen in de zomermaanden.

Zeeuws Museum

Het Zeeuws Museum zag haar bezoekersaantal met tien procent groeien tot meer dan 61.000 mensen en staat op de derde plek, voor Terra Maris in Oostkapelle met 41.608 bezoekers en de Stoomtrein Goes-Borsele, die voor het eerst meer dan 40.000 bezoekers verwelkomde.    


  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief