Fort Ellewoutsdijk weer één van de decors tijdens Zeeland Nazomerfestival

  Cultuur

ELLEWOUTSDIJK - Opnieuw is Fort Ellewoutsdijk een locatie voor het Zeeland Nazomerfestival.


Het vormt het decor van ‘Winterreise’, een stuk onder regie van Niek Kortekaas. Het was de hit van het festival in 2018. De recensies waren lovend en reacties van het publiek enthousiast. Het waren redenen voor Theaterproductiehuis Zeelandia om het opnieuw op het programma te zetten. Zangeres Els Mondelaers en actrices Mieke De Groote en Simone Milsdochter schitteren in het stuk over de waanzin van oorlog. De Middelburgse kunstenaar Piet Dieleman maakt live schilderijen van verf, klei, kalk en takken.

Tom Lanoye 

Het toneelstuk ‘Wie is Bang’ is te zien in de stadsschouwburg in Middelburg. Het is een coproductie met NTGent. De tekst is geschreven door de beroemde auteur Tom Lanoye. Het verhaal gaat over een ouder wordend acteurskoppel dat de balans opmaakt van hun liefde voor elkaar en het vak. Els Dottermans, Han Kerckhoffs, Dilan Yurdakul en Tarikh Janssen zijn de acteurs.

Machinefabriek

De derde en laatste locatie is de Machinefabriek in Vlissingen. Daar wordt De Vallei opgevoerd. Het muziektheaterstuk is een coproductie met Muziektheater Transparant. Dit stuk gaat over de banaliteit van geweld, waarheid en verzoening.

Abdijplein

De negentiende editie van het ZNF vindt plaats van dinsdag 27 augustus tot en met zaterdag 7 september. Naast het locatietheater is er veel muziek en dans op het festivalhart: het Abdijplein in Middelburg. Het programma daarvoor wordt op een later moment bekend gemaakt.

Meer informatie is te vinden op www.theaterzeelandia.nl. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief