HErman Brock jr. en zijn Brockettes. FOTO BERT LEK
HErman Brock jr. en zijn Brockettes. FOTO BERT LEK (Foto: Bert Lek)

Klomppop heeft programma voor festivalweekend rond

  Cultuur

OVEZANDE - De organisatie van het Klomppop Festivalweekend heeft ruim een maand voor het driedaagse festival de laatste namen bekend gemaakt. Het gaat vooral om de theaterartiesten, die zondag in de straten van Ovezande zijn te zien.


Op de laatste dag van het festival is er echter ook volop plaats voor muziek. Zo treedt ‘s middags Herman Brock jr. and The Brockettes op. De linkshandige gitarist uit Terneuzen heeft de laatste jaren naam gemaakt met zijn bluegrass- en bluesmuziek. Hij stond op verschillende grote podia, maar was nog nooit in Ovezande te zien. Andere bands die zondag op het nieuwe mainstage staan de Tante Joke Karaoke Band, Staal met Glazen, U18 met Jiri11 en DJ Nikki.

Stuntmuzikanten

De zondag staat echter vooral bekend om het straattheater. Tussen de braderiekramen, foodtrucks en kleedjes met oude spullen van kinderen uit het dorp treden artiesten op uit binnen- en buitenland. Noah, stuntmuzikanten Stenzel en Kivits, Back-up Theater, Dolle Pret, Krijmfresj, Hendrick-Jan de Stuntman en Merel Kamp en Goma zijn enkele van de artiesten die zijn te zien.

Volgens de organisatie is de vuurshow van Chris Blaze een spektakel dat je niet mag missen en zullen bezoekers verrast zijn door de metalfanfare Blaas of Glory en orgelman Eugene.

Serieus

De theaterartiesten zullen op zondag bij menig bezoeker een lach op het gezicht toveren, maar op zaterdag is er op het festivalterrein ook al genoeg te lachen. De Oâlles Loco-tent is bedoeld voor de minder serieuze kant van het festival.

De gastheren zijn DJ Timski en Meezing Mark. Enkele van de artiesten die op het podium staan zijn DJ’s Lex en Suus en Sandstorm en zanger Kafke. Bijzonder is het optreden van weerman Jos Broeke, die (weer)plaatjes draait. In de avonduren komt zanger Bart van Dishoeck uit Tilburg langs om het feestje naar een hoogtepunt te brengen.

Tim Knol

De grote namen en opkomende talenten staan vrijdag en zaterdag op het mainstage en in de Spectra-tent. De organisatie heeft dit jaar oude bekenden geboekt zoals Claw Boys Claw, Tim Knol en de Raggende Manne en bekende namen zoals Maan, die met haar band optreedt, rapper Fresku en het veelbelovende Indian Askin.

Mainstage

De organisatie heeft een nieuwe mainstage-tent en deelt het sportterrein in Ovezande op een andere manier in. De nieuwe tent wordt op zo’n manier geplaatst dat het terras en grasveld meer betrokken zijn bij de optredens. Het publiek heeft bovendien beter zicht op het podium. De eetkramen en foodtrucks krijgen een pleintje bij de ingang van het festivalterrein. Het Klomppop Festivalweekend is op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 mei. Er zijn zowel dagkaarten als weekendkaarten te koop.

Voor meer informatie, zie www.klomppop.nl. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief