Foto: Josehp Black

Finalisten van Filmstarz-competitie zijn bekend

  Cultuur

GOES - De drie finalisten van de Filmstarz-competitie zijn bekend.


Uit de zes jonge filmmakers die hun idee in februari hadden gepresenteerd koos de jury met Wietske de Klerk, Joël Duinkerke en Raimond van Soest de finalisten: Levi Oreel, Michèle Sourdeine en het team van Jorge Lopes en Benjamin Samson.

Afasie

Oreel schreef het scenario voor de film ‘Frank’. “Het leest prettig en is op sommige punten echt hilarisch en veelbelovend”, zei de jury daarover. “Wat je uiteindelijk hebt afgeleverd is een mooi, verrassend scenario dat wedijvert tussen realiteit en surrealisme”, was het commentaar over Sourdeine’s idee ‘Afasie’ en over het derde scenario zeiden de juryleden dat er nog een uitdaging ligt om van ‘Romcom’ een echte actiefilm te maken, die Lopes en Samson voor ogen lijken te hebben.

Zomer

De vier creatievelingen gaan de komende hun filmplan en scenario verder uitwerken. In de zomer vertalen zij hun ideeën onder professionele begeleiding naar het witte doek. De films gaan in november in première. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief