muziek-dementie-ouderen-hilda-venema-300x200
muziek-dementie-ouderen-hilda-venema-300x200

Zeeuwse gemeenten dingen mee naar prijs voor culturele participatie ouderen

  Cultuur

GOES - De gemeenten Borsele, Goes, Hulst, Kapelle, Middelburg en Veere dingen mee naar een prijs van 20.000 euro in het kader van het project Age Friendly Cultural Cities.


Het is een programma van het Fonds voor Cultuurparticipatie onder de noemer ‘Radio Geluk’. Het idee is dat een goed cultureel aanbod ouderen helpt om op een plezierige manier oud te worden.

Samenwerking

Culturele instellingen en organisaties op het gebied van zorg en welzijn werken nauw samen. Vorig en dit jaar vinden er in het kader van het programma muzikale activiteiten plaats zoals voorstellingen, samenwerkingen tussen scholen en zorgcentra tot muziektherapie en coaching van vrijwilligers.

De gemeenten organiseren vrijdag in samenwerking met de Zeeuwse Muziekschool een manifestatie in Theater de Mythe in Goes.

Presentaties

Er zijn optredens, presentaties en discussies. Een jury, onder leiding van Hedy d’Ancona, bezoekt de manifestatie en beoordeelt hoe de gemeenten zich als Age Friendly Cultural City hebben ontwikkeld. In november hoort het zestal of ze de prijs heeft gewonnen. ‘s Hertogenbosch, Helmond, Amersfoort, Haarlem en Alkmaar dingen ook mee.

Het programma begint vrijdag om 14.00 uur. De toegang is gratis.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief