Jeroen Verburg en Ko de Koster van de organisatie van Peerock. FOTO EUGÈNE DE KOK
Jeroen Verburg en Ko de Koster van de organisatie van Peerock. FOTO EUGÈNE DE KOK (Foto: Eugène de Kok)

Jubilerend Peerock staat er beter voor dan ooit

  Cultuur

COLIJNSPLAAT - Peerock bestaat 25 jaar en viert dat zaterdag op grootse wijze. In het kader van het jubileum is er een middagprogramma toegevoegd en staan er grote namen als VOF De Kunst en Van Dik Hout op het affiche. “Het programma staat als een huis”, zegt voorzitter Jeroen Verburg van het organisatiecomité. “Hiermee speel je je als Noord-Beveland in de kijker.”


Jeroen Verburg en secretaris Ko de Koster zijn best een beetje trots. Hun festival bestaat 25 jaar en lijkt er beter voor te staan dan ooit. De organisatie loopt op rolletjes, er is een groep trouwe sponsoren, de promotie met de Peemobiel is al weken in volle gang en mede door de grote namen op het affiche loopt de kaartverkoop als een trein.

Podium

Vrijwilligers zijn begin deze week begonnen met het opbouwen van de tent en het buitenpodium op de ‘nieuwe’ locatie, in de Oude Haven in Colijnsplaat. Het terrein is iets verplaatst, omdat het grasveld door de reconstructie van de Oude Haven plaats heeft gemaakt voor water. “We zijn gevraagd mee te denken over de herinrichting van het terrein, omdat wij één van de weinig partijen zijn die het echt gebruiken”, vertelt De Koster. “De gemeente zei het te waarderen wat we doen en vindt ons een belangrijke speler.”

Erkenning

Bij de herinrichting is op tal van manieren rekening gehouden met het festival. Zo kan de festivaltent worden bevestigd aan tientallen pinnen die in het plein zitten en zijn er rioolaansluitingen voor de tijdelijke toiletten gemaakt. “Fantastisch”, vindt Verburg.

Hij ziet het als een erkenning voor Peerock dat een kwart eeuw bestaat. Het festival in Colijnsplaat begon als een feestje van wat studenten, maar is nu een volwassen muziekevenement waarop elk jaar honderden mensen afkomen. “Voor veel mensen op Noord-Beveland is het de leukste dag van het jaar, maar ook toeristen weten ons goed te vinden. We weten zelfs dat sommige mensen hun vakantie in Zeeland plannen rondom Peerock.”

Familieplein

In het kader van het jubileum pakt de organisatie dit jaar groots uit. Waar het festival normaal aan het begin van de avond begint, barst het nu ‘s middags om 15.00 uur al los. Er is een familieplein waarop van alles is te doen. Er staan suikerspinnen, een ranjabar en foodtrucks, Verder is er een DJ-workshop en Raw Resonance komt. Deze groep neemt 250 emmers mee om met het publiek, zowel jong als oud, te drummen. “We vinden het leuk om ook bij jonge kinderen er muziek in te krijgen”, zegt De Koster. Hoogtepunt van de middag is de show van VOF De Kunst die, zoals het hoort op een familieplein, een mix speelt van hun kinderliedjes en grote hits als ‘Suzanne’ en ‘Een kopje koffie’.

Queen

Rond 19.00 uur begint het avondprogramma. Er zijn optredens van de Engelse indiepopband Coco and the Butterfields, de bluesrockers van Werehound en Son Mieux. “Zij staan op het punt van doorbreken”, zegt Verburg over die band die al regelmatig op 3FM is te horen en prijst tegelijkertijd programmeur René Tazelaar om zijn neus voor goede muziek. Na Son Mieux is het de beurt aan Van Dik Hout, de Amsterdamse band die ook zijn 25-jarig bestaan viert. Het festival wordt afgesloten door Miracle, een Nederlandse Queen-tributeband.

Kaarten kunnen voor het eerst online worden gekocht via de website www.peerock.nl. Verburg raadt het mede vanwege het jubileum iedereen aan tijdig tickets te kopen. "Er is plek voor duizend man op het terrein, maar je weet het maar nooit. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief