Afbeelding
Foto: Bennie Krajenbrink

Liefhebbers kunnen weer naar kunst speuren in de Zak

Door: Eugene de Kok Cultuur

HEINKENSZAND - Voor de 23e keer kunnen liefhebbers kunstspeuren in de Zak van Zuid-Beveland.

Zaterdag 28 en zondag 29 september is tussen 11.00 uur en 17.00 uur op zestien locaties kunst te zien. In vergelijking met het eerste weekend in april zijn er twee nieuwe deelnemers: Meinie van Bommel in Lewedorp en Frans Penning in ‘t Kerkje van Ellesdiek.

Workshop

De eerste geeft in haar atelier zowel zaterdag als zondag om 10.00 uur en 14.00 uur een workshop acryl gieten. Voor Hans Goddefroy in Borssele, Jan van de Plasse en Beatrix Murre in het Van Hattumhuis in Ellewoutsdijk, Rem van den Bosch in Ellewoutsdijk, Tineke van der Ven in Driewegen en Galerie Luctor in Oudelande wordt het pas de tweede keer dat ze meedoen.

Collectief

Deelnemers die al vaker hebben deelgenomen aan Kunstspeuren in de Zak zijn Truus Louisse, Ben Vienerius, Betsy de Jonge, Jopie Minnaard, Diana Stevens, Bruno, kunstenaarscollectief Het Vrije Beeld en Galerie ’t Kunstuus. De deelnemers zijn actief in acht kunstdisciplines.

Ze hebben allemaal een kurk gekregen met de tekst ‘De kurk waar alles op drijft’. Ze zijn gevraagd daarmee iets te doen. In de galerie in Oudelande zijn zaterdag en zondag om 12.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur demonstraties zeefdrukken.

Versailles

Anna van Suchtelen leest zondag om 11.00 uur en 14.30 uur in het Van Hattumhuis voor uit haar boek ‘Versailles aan de Schelde’. Een overzicht van het werk van alle kunstenaars is te zien in de schuur van rijksmonument Boerhaave in Hoedekenskerke.  



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief