Foto: Archief de Bode

Twee jongens (16 en 14) aangehouden voor zware mishandeling van leeftijdsgenoot

  Politie

GOES - De politie heeft twee jongeren aangehouden voor een zware mishandeling die in november in Goes plaatsvond.


Op woensdag 21 november werd een 15-jarige jongen uit Goes bij het station in zijn woonplaats door een andere jongen meerdere keren geschopt terwijl hij op de grond lag. Het slachtoffer liep daarbij onder andere een gebroken neus op.

Diezelfde morgen werd hij bij het station in Middelburg nog eens door een andere jongen bedreigd met de dood als hij aangifte zou doen. De 15-jarige jongen en de daders zaten op dezelfde school. De daders werden door de school geschorst, waarna de politie een onderzoek startte.

Het onderzoek liep enige vertraging op, omdat de aangifte tijdelijk werd ingetrokken. Donderdagmorgen zijn de twee jongens, 16 en 14 jaar en respectievelijk afkomstig uit Kruiningen en 's Gravenpolder aangehouden. "Dat is in overleg met de schoolleiding bewust op de school zelf gedaan om de ernst van de zaak te benadrukken. De jongens zijn geboeid afgevoerd en naar een politiecellencomplex gebracht", aldus de rechercheur.

Nog dezelfde dag is het tweetal door de politie verhoord. Zij bleken open te staan voor mediation door het Openbaar Ministerie (OM). Justitie zal dit proces begeleiden. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Timmerlieden

Middelburg

Vrijwilligerswerk

Vlissingen

Medewerkers Kas

Rilland

Interieurverzorgster

\\\'s Gravenpolder

Taalhuisvrijwilligers

Vlissingen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief