Foto: Bennie Krajenbrink

Jo de Roo-toertocht blijft nog steeds vernieuwen

  Sport

GOES - Ook na meer dan 25 jaar moet je durven blijven vernieuwen. De organisatie van de Jo de Roo-toertocht voegt dit jaar een aantal nieuwe onderdelen toe aan het wielerevenement. Sommige dingen veranderen echter nooit. De naamgever van de toertocht fietst zondag hoogstwaarschijnlijk mee.


Als zijn gezondheid het toe laat stapt de 81-jarige Jo de Roo, in zijn actieve carrière winnaar van onder meer Parijs-Tours, de Ronde van Lombardije en de Ronde van Vlaanderen, zondag gewoon op de fiets voor de tocht van 90 kilometer.

Hij traint nog altijd op de wegen in de Zak van Zuid-Beveland en West-Brabant.

Rinus Verboom van de organiserende Toerclub Goes heeft naast de naamgever een aantal oud-renners uitgenodigd. “Maar of zij komen is een tweede. Dat hangt vaak af van het weer. Iemand als Jan Janssen kijkt ‘s ochtends of het regent en beslist dan of hij komt of niet.”

Flyeren

Weer of geen weer, de toertocht kan sowieso rekenen op een paar honderd deelnemers. “De tocht leeft nog steeds en is geliefd bij fietsers”, zegt Verboom. “Ook dit jaar verwachten we veel mensen. We hebben geflyerd bij alle grote wielerevenementen en hebben het overal bekend gemaakt.”

Daarnaast fietsen de organisatoren en leden van Toerclub Goes mee met andere tochten van het provinciale fietsevenement de Zeeuwse Wieler Wind Zesdaagse (ZWW6D), zoals de Jan Raas-toertocht in juli. “Dan ontstaat er verbinding. Zij komen ook naar ons.”

Klassement

De toerclub verwacht verder veel fietsers door een nieuwe samenwerking. “Als Toerclub Goes zijn we altijd een wilde club geweest, maar we werken nu samen met Theo Middelkamp. Daardoor kunnen fietsers die zijn aangesloten bij fietssportbond NFTU bij ons ook kilometers voor hun klassement halen.”

Nog een nieuwigheid is een familie- en E-biketocht. Deelnemers die daarvoor kiezen rijden 45 of 60 kilometer. “Hoeveel mensen hebben tegenwoordig een elektrische fiets? Voor hen willen we ook iets doen. Wie weet komen er veel mensen op af.”

Wandelen

Voor het eerst is er aan de Jo de Roo-toertocht ook een wandelroute gekoppeld. “Ko Vleugel opperde het idee tijdens onze jaarvergadering. Je ziet het wel bij meer fietstochten, bijvoorbeeld voor de vrouwen die zelf niet fietsen en meekomen met de renners”, zegt Verboom.

Volgens hem hebben al veel mensen zich ingeschreven voor de Jo-Ko-wandeltocht van tien of negentien kilometer.

Tussenstop

Deelnemers aan de toertocht zelf kunnen kiezen uit de afstanden 45, 60 en 90 kilometer. De langste afstand heeft een tussenstop bij BiciMondo in Rilland. Wie de 60 kilometer fietst, stopt bij Fietscafé ‘t Spulletje in Waarde.

Inschrijven kan zondag vanaf 7.30 uur bij Baas Beveland op de Grote Markt in Goes. Daar is vanaf 11.30 uur voor alle deelnemers een pastamaaltijd. Het kost vijf euro.

Meer informatie is te vinden op www.sportzeeland.nl/zww6d.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>