Een beeld van Rem van den Bosch, die voor het eerst deelneemt aan Kunstspeuren in de zak.
Een beeld van Rem van den Bosch, die voor het eerst deelneemt aan Kunstspeuren in de zak. (Foto: Rem van den Bosch)

Van den Bosch nieuw bij Kunstspeuren in de Zak

  Actueel

ELLEWOUTSDIJK – De open atelierroute 'Kunstspeuren in de Zak' vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 en zondag 14 april en zaterdag 28 en zondag 29 september. Tijdens deze weekenden openen kunstenaars op verschillende locaties hun deuren voor het publiek. Rem van den Bosch doet voor het eerst mee.


Bezoekers kunnen bij 18 locaties speuren naar diverse disciplines zoals schilderkunst, digitale kunst, keramiek, sieraden en muziek. Nieuw is de inbreng van fotograaf Rem van den Bosch, die sinds 7 jaar in de voormalige basisschool in Ellewoutsdijk woont. Een deel van de school is nu de culturele hotspot 'Tilias'. “We hebben de afgelopen jaren druk verbouwd”, vertelt Van den Bosch. “In de polyvalente ruimte kunnen mensen samenkomen in een inspirerende omgeving. De ruimte doet ook dienst als bed & breakfast en vergaderzaal. Ik vond het een mooie gelegenheid om, nu alles af is, deel te nemen aan de kunstroute.”

Aanbellen

Volgens Van den Bosch staan de deuren niet alleen tijdens Kunstspeuren in de Zak open voor belangstellenden. “Mensen kunnen altijd op afspraak mijn atelier bezoeken en we hebben ook veel mensen die spontaan aanbellen, omdat ze hier als kind nog op school gezeten hebben en nieuwsgierig zijn hoe het er nu uit ziet. Ik woon hier met veel plezier en ik vind Ellewoutsdijk het tofste dorp van Zeeland. Het leuke aan de route is dat er veel te beleven is; mensen mogen een blik werpen in de 'keukens' van de kunstenaars en kunnen ervaren hoe mooi de Zak is.”

Verdriet

Van den Bosch exposeert foto’s van mensen die verdriet tonen. Een deel van deze reeks is in mei ook te zien in 't Kerkje van Ellesdiek. “Ik wilde een serie maken die een basale emotie laat zien. Tijdens de selectie van modellen bleek verdriet het meest krachtige beeld op te leveren. Ik heb mij laten inspireren door een schilderij van een huilend zigeunerjongetje dat bij mijn oma hing. Een groot deel van de reeks bestaat uit kinderen die hun tranen laten zien. Ik wil hiermee het leed laten zien van niet-Europese kinderen en hiervoor aandacht vragen. Het is zo mooi geworden; het is qua beeld zo sterk en ontwapenend.”

BIJDRAGE JESSICA ROVERS 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief