Een fragment uit de korte film 'Uit Huis'. BEELD PRODUCTIE UIT HUIS
Een fragment uit de korte film 'Uit Huis'. BEELD PRODUCTIE UIT HUIS (Foto: Beeld Productie Uit Huis)

'Uit Huis' maakt gevoelig onderwerp bespreekbaar

  Actueel

VLISSINGEN - Owen Kaat uit Goes speelt de hoofdrol in de nieuwe korte film 'Uit huis'. Deze Zeeuwse productie, over de jonge talentvolle voetballer Johan, is volgende maand te zien bij filmfestival Film by the Sea in Vlissingen.


Johan zit de laatste tijd niet goed in zijn vel. Hij groeit op bij een moeder die aan alcohol en drugs is verslaafd en zijn omgeving maakt zich zorgen. Jeugdzorg wordt ingeschakeld en geeft hem de mogelijkheid uit deze benauwde situatie te stappen, zodat hij zich verder kan ontwikkelen. Een keuze die bijna niet te maken valt...

Waargebeurd

Uit Huis is een portret over een gevoelig en actueel onderwerp. Bijna dagelijks is er wel nieuws over probleemgezinnen. Het verhaal, naar een idee van Kees Vermeer, is gebaseerd op waargebeurde feiten. De opnames vonden plaats in mei. "Bijzonder is dat het filmteam volledig vrijwillig aan deze productie heeft meegewerkt", laat de Vlissingse producente Bo van Scheyen weten. "Iedereen was enorm geraakt door het onderwerp. Owen Kaat, bekend van zijn rollen in de Kameleon en Zeven Kleine Criminelen, heeft de rol van Johan voortreffelijk weten te vangen ondanks zijn jonge leeftijd."

De beide producenten Kees Vermeer en Bo van Scheyen zijn verheugd dat de korte film tijdens het komende filmfestival Film by the Sea te zien zal zijn. "We hopen dat de film door scholen wordt opgepikt om in de les een moeilijk onderwerp als dit bespreekbaar te maken."

Josie Kneepkens schreef onder de naam 'Sound of Lighthouse' het nummer 'Take Me Home' voor de film. "Josie vertelde openhartig dat de tekst in haar opkwam, doordat ze zich lange tijd niet thuis voelde in deze wereld. Een vreemde eend. Maar gaandeweg ontdekte ze dat het thuis komen in jezelf zit."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>