Culifiësta en Culifair op de Grote Markt.
Culifiësta en Culifair op de Grote Markt. (Archieffoto: Coby Weijers)

Stadsdebatten over vernieuwen Goese binnenstad

  Actueel

GOES - Met een masterplan dat dateert uit 1990 is het tijd voor een nieuwe toekomstvisie voor de Goese binnenstad. Net als voor het Marconigebied wil de gemeente Goes belanghebbenden laten meedenken over verbeteringen. Daarvoor staan twee stadsdebatten gepland voor volgend jaar.


“Een groot deel van het masterplan, zoals de herinrichting van de winkelstraten en pleinen in de binnenstad, is voltooid”, zegt de Goese wethouder Loes Meeuwisse. Na twintig jaar is het volgens Meeuwisse zinvol de uitgangspunten voor de toekomst tegen het licht te houden. Ontwikkelingen zoals het veranderende consumentengedrag - mensen kopen meer online - en de veranderende mobiliteit hebben invloed op binnensteden.

Stadshaven

Van nog niet uitgevoerde projecten bepaalt Goes of ze nog wenselijk zijn. Nieuwe aandachtspunten zijn onder meer het parkeerterrein aan de Oostwal met de stadsentree, de herinrichting van de stadshaven en de realisatie van een openbaar toilet aan de oostzijde van de binnenstad.

Stadsdebatten

Om input te krijgen van belanghebbenden, zoals inwoners, ondernemers en bezoekers komen er twee stadsdebatten over hoe de binnenstad er in 2030 zou moeten uitzien. “Naar verwachting vinden die in januari en juni plaats”, aldus de wethouder. In het tweede debat is het de bedoeling de concept-visie voor de binnenstad te bespreken. Het concept laat ruimte voor aanvullende initiatieven die volgens de gemeente ‘ongetwijfeld zullen opborrelen’.

Rond de zomer van 2020 verwacht Goes de toekomstvisie te kunnen vaststellen. Eind volgend jaar zal dan meer duidelijk zijn over de concrete actiepunten.


 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief