Hubo maakt clubs in 's-Gravenpolder blij met kluscheques
Foto: Eugène de Kok

Hubo maakt clubs in 's-Gravenpolder blij met kluscheques

  Algemeen,Bedrijvig Nieuws,Nieuwsbrief

‘s-GRAVENPOLDER - De Hubo in ‘s-Gravenpolder heeft vorige week drie verenigingen in het dorp blij gemaakt. Dankzij de actie ‘Hubo Helpt’ zijn de speeltuinvereniging, de scouting en de schietvereniging enkele duizenden euro’s rijker. Zij kunnen het bedrag gebruiken voor materiaal en om te klussen.


 

De afgelopen weken stonden er bij de kassa van de Hubo aan de Spoorstraat in ‘s-Gravenpolder drie piekenpijpen met daarboven een fotootje van de speeltuinvereniging Wij Spelen, scoutinggroep De Voortrappers en schietvereniging Oranje-Nassau. Klanten die twintig euro uitgaven kregen een muntje en mochten dat in één van de drie doorzichtige buizen gooien.

iPad

Elk muntje betekende één euro klusgeld. “En de piekenpijpen zijn goed gevuld. We hebben ze tussendoor zelfs een keer moeten legen”, zei Isaac van ‘t Leven van de Hubo vorige week toen hij de cheques van 2300 euro voor de speeltuin, 1750 euro voor de scouting en 1400 euro voor Oranje-Nassau overhandigde. “Alle verenigingen hebben het steeds moeilijker, maar ik vind het wel belangrijk dat kinderen naar buiten gaan in plaats van dat ze op de bank achter hun iPad of telefoon zitten. Daarom hebben we gekozen voor de speeltuin en scouting mee. Clubs krijgen tegenwoordig nauwelijks nog subsidies en kunnen alle bijdragen dan ook goed gebruiken.”

Clubgebouw

Voor de bedragen krijgen de verenigingen een lopende rekening bij de Hubo waarmee ze de komende maanden spullen kunnen kopen. De drie vertegenwoordigers wisten vorige week al waaraan ze het gaan spenderen. “We willen het gebruiken voor het onderhoud aan ons clubgebouw. We hebben ook materiaal nodig om een parcours te maken, zodat we dynamisch kunnen schieten. Dat is tegenwoordig heel populair”, vertelde lid Heidi van der Lee van Oranje-Nassau, de schietvereniging die sinds 1902 bestaat. “We zijn heel erg blij met deze steun.”

Scouting

Voorzitter Kim Appelo van scoutinggroep De Voortrappers had het geld bij wijze van spreken ook al uitgegeven. De scouting wil een hok maken voor het hout waarmee regelmatig een vuurtje wordt gestookt. “Want dat doe je op de scouting”, lachte ze. “Het is een project dat we al lang op ons lijstje hebben staan, maar waarvoor de middelen steeds ontbraken. Dan is zo’n meevaller ontzettend fijn. Nu komt het hok er zo snel mogelijk. Dan blijven de pallets droog.” Martin de Kraker van de speeltuinvereniging, die met 2300 euro het meeste geld van het drietal krijgt gestort, legde uit dat speeltoestellen tegenwoordig enorm duur zijn en er elk jaar duizenden euro’s voor onderhoud nodig zijn. “Daarvoor zoeken we elk jaar druk naar sponsors, omdat je anders snel inteert op je reserves. Daarom zijn we ontzettend blij met een onverwachte gift zoals deze. Ik denk dat we alle drie het geld heel goed kunnen gebruiken.”

Van ‘t Leven is blij dat de actie goed is verlopen. “Ik had geen idee hoe het zou uitpakken, maar er is ontzettend goed gespaard en het leefde in het dorp. Dat merkte je. Dat maakt het ook leuk.”

Het was de eerste keer dat ‘Hubo Helpt’ werd georganiseerd. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>