OKK zoekt jong talent

Door: Janny Mathijssen algemeen

WEMELDINGE - Muziek is goed voor je. Het is al vaak genoeg wetenschappelijk bewezen. Bovendien geeft samen muziek maken ontzettend veel plezier. En hoe jonger je ermee begint, hoe makkelijker het gaat!

Zowel op intellectueel als op sociaal gebied is muziek maken ontzettend goed voor de ontwikkeling van kinderen. Muziekvereniging OKK biedt de mogelijkheid om dit te ontplooien door het aanbieden van AMV-lessen, algemene muzikale vorming. Het doel van deze lessen is noten leren lezen, het ontwikkelen van ritmegevoel en kennis maken met verschillende muziekinstrumenten. Kinderen gaan ook direct zelf op een instrument aan de slag, namelijk blokfluit. Na een jaar AMV-lessen kunnen ze al aardig noten lezen en doorstromen naar een ander muziekinstrument – bijvoorbeeld trompet, saxofoon of slagwerk, waarna ze mee kunnen gaan spelen in de fanfare of de slagwerkgroep!
De lessen gaan plaatsvinden op de maandagmiddag van 15.45 tot 16.30 uur in het muzieklokaal van OKK (Dorpsstraat 74 in Wemeldinge) en zullen starten in februari of maart van dit jaar. Aanmelden kan tot 1 februari. Voor meer informatie en aanmelden: leerlingen@okkwemeldinge.nl. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief