Afbeelding
Foto: l.vink

Internationale uitwisseling Edudelta College Goes met Italiaanse en Australische leerlingen

Door: Sandra Broosus algemeen

GOES - Onlangs hebben leerlingen van het Edudelta College Goes een bezoek gebracht aan Sarzana, Italië. Het programma werd voor een gedeelte samen uitgevoerd met 40- tal Australische leerlingen van het Wanganui Park college uit Shepparton,Victoria.

Het programma bestond uit o.a. de volgende activiteiten. Een Music show uitgevoerd door de Italiaanse leerlingen, Sarzana city tour, bezoek aan Lucca en Pisa, Portovenere, Cinque Terre, een winteravontuur in Cerrato Laghi en een bezoek aan Antro del Corchia Caves. De leerlingen verbleven in een Italiaans gastgezin.
Parentucelli Arzelà is een school in Sarzana met de de volgende studierichtingen: Liceo (vwo) Economie, Toerisme en Agrarische opleidingen. De educatieve waarde van een internationalisering is de groei in het bewustzijn van diversiteit en de ervaringen die de leerlingen hebben mogen meemaken.
De Nederlandse leerlingen vertegenwoordigen het Edudelta College van Goes in Zeeland. En met hun docent Leen Vink, die al jaren samenwerkt met Lucia Mazzoni bij het opstellen en uitvoeren van uitwisselingsprojecten die door de Europese Unie worden gefinancierd, zijn de leerlingen tien dagen bij de families van sommige studenten van de Toerisme opleiding gebleven. Het tegenbezoek zal in juni 2018 plaatsvinden. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief