Ondernemers worden uitgenodigd om zich te vestigen in de binnenstad.
Ondernemers worden uitgenodigd om zich te vestigen in de binnenstad.

Goes nodigt nieuwe ondernemers uit in de binnenstad

Door: Sandra Broosus algemeen

GOES - Goes is een stad waar heden en verleden elkaar ontmoeten. Een plek waar altijd wel iets te doen is, voor iedereen. Een populaire winkelstad, die al decennia lang duizenden bezoekers trekt van binnen en buiten Goes en waar het goed ondernemen is. Die stad nodigt op woensdag 7 februari nieuwe en potentiële ondernemers uit om hier een winkel te starten.

Inspirerend programma
Op deze avond maken nieuwe winkeliers door middel van workshops kennis met aspecten die met ondernemen in de Goese binnenstad te maken hebben. Zo is er een workshop over social media, styling en het schrijven van een businessplan en worden gegeven door zowel ervaren als startende ondernemers. Sprekers van deze avond zijn Maurice van den Hemel (All-Insure/Gewoon lekker even uit Wemeldinge, Evi Boonstra (Kaneel&Co) en Amanda Reijerse (BUBBLES Theme Store). Er is gebleken dat er behoefte is aan nieuwe hippe winkels en bedrijven in de stad.

Bruisende stad
Er is altijd wat te doen of te beleven. Op het gebied van kunst, cultuur, historie, (pop)podia, culinair, sport voor jong en oud. Maar ook spraakmakende evenementen als culifair, kinderstad, vriendinnendag, Goes couture en de kerstmarkt trekken een breed publiek.

Winkel- en modestad
Goes is een echte winkelstad. Met een verzorgingsgebied van 100.000 inwoners biedt de compacte historische binnenstad verrassend veel voorzieningen en winkels. Een opvallende en onderscheidende eigenschap is dat er in verhouding veel zelfstandige modewinkels zijn. Van de 50 bekendste luxe damesmodemerken in het hogere segment zijn er zeker 35 te vinden in Goese modezaken. Dit is veel meer dan in de steden om ons heen. Steeds meer shopliefhebbers, modekenners en -ondernemers vinden hun weg dan ook naar het mooie Goes.

De cijfers op een rij
Daarom maakt het starten van een winkel in Goes zo interessant:
* Het centrum van Goes telt gemiddeld 83.400 bezoekers per week
* Jaarlijks bezoeken zo'n 450.000 toeristen de binnenstad van Goes
* De binnenstad heeft gemiddeld 3.200 passanten per uur

Nieuwe winkeliers van harte welkom
Deze avond wordt georganiseerd door Stichting Goes Marketing, Gemeente Goes en Bubbles Conceptstore. Informatie en het volledige programma is te vinden op de website www.startjewinkelingoes.nl. Aanmelden kan via info@goesmarketing.nl. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief