Afbeelding
Foto: Bevrijdingsmuseum Zeeland

1,6 miljoen euro voor Bevrijdingsmuseum Zeeland voor vier vrijheden-paviljoen

Door: Eugene de Kok Algemeen

NIEUWDORP - Het Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp krijgt een bijdrage van maar liefst 1.650.000 euro voor de realisatie van een tentoonstellingspaviljoen in het Bevrijdingspark Zeeland, bij het museum.

Daarin komt een zogenaamde Roosevelt Experience en een expositieruimte.

In de experience wordt de ontstaansgeschiedenis van de Verenigde Naties verteld en de verankering van de vier vrijheden van president Franklin Delano Roosevelt in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Ook is het een podium voor actuele thema’s rondom vrijheid en er komt een ‘Wall of Freedom’ met onder anderen winnaars van de Four Freedoms Awards.

Plaats

In de tentoonstellingsruimte wordt nog meer duidelijk over de rol van Zeeland tijdens de Slag om de Schelde en de bevrijding. “Door deze uitbreiding krijgt de Slag om de Schelde eindelijk de plaats die het verdiend”, zegt Stef Traas van het museum. “Door de koppeling met de vier vrijheden van Roosevelt kunnen we de verbinding leggen met het heden waar vrijheid en democratie helaas nog steeds onder vuur liggen.”

Fonds

De 1.650.000 euro kreeg het Zeeuwse museum van het vfonds, die op haar beurt tien miljoen euro in ontvangst mocht nemen van de Nationale Postcode Loterij. Het vfonds heeft dat verdeeld over projecten die vrede en vrijheid ondersteunen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief