Afbeelding

Oplettende inwoner zorgt voor aanhouding Poolse inbrekers in Lewedorp

Door: Mura Kuijpers 112 Meldingen

LEWEDORP - De politie heeft dinsdagnacht twee Poolse mannen aangehouden op de Toldijk in Lewedorp. Het tweetal viel op bij een inwoner van het dorp die de verdachte situatie aan de politie meldde.

Tegen middernacht belde de inwoner over een auto met Pools kenteken die geparkeerd stond in een groenstrook op de Haringvlietstraat. Hij vertrouwde het niet en vroeg of de politie even poolshoogte kon komen nemen.

Agenten kwamen ter plaatse en troffen de auto aan, waarna ze de auto klemzetten door ervoor en erachter te parkeren. Vervolgens gingen zij op zoek naar de inzittenden van de auto. Tijdens hun zoektocht werden ze aangesproken door een getuige die meldde dat hij lichtjes zag schijnen even verderop ter hoogte van de Toldijk, waar ook de honden van de man aansloegen bij een van de bosjes die hij was gepasseerd.

Op de aangewezen plek troffen de politieagenten twee Poolse mannen aan. Op verzoek pakte een van de twee zijn identiteitsbewijs uit de geparkeerde auto. De ander kon geen legitimatie laten zien, maar haalde wel een busje pepperspray uit zijn zak. Deze man, een 21-jarige Pool, is aangehouden voor verboden wapenbezit.

Collega’s van de agenten kregen even later te horen dat er was ingebroken in een pand aan de Toldijk. Een hondengeleider trof vervolgens met zijn speurhond allerlei zaken aan die terug te brengen waren bij de twee mannen. Daarop is ook de andere man, een 20-jarige Pool, aangehouden. De mannen konden geen plausibele verklaring geven voor hun aanwezigheid in Lewedorp.

Het tweetal is overgebracht naar een politiecellencomplex en zit daar nog vast. Woensdag worden de twee gehoord over hun mogelijke betrokkenheid bij de inbraak. De politie houdt daarnaast nog een buurtonderzoek.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief