Afbeelding
Foto: Politie

Groot drugslab ontdekt op vakantiepark in Kamperland

Door: Mura Kuijpers 112 Meldingen

KAMPERLAND - De politie heeft dinsdagavond na onderzoek van de Dienst Regionale Recherche een drugslab ontdekt op een vakantiepark in Kamperland. Vier personen zijn aangehouden in de woning; twee mannen van 30 en 40 jaar uit Den Haag, een 39-jarige Delftenaar en een 22-jarige vrouw uit Den Haag.

Het onderzoek startte met informatie van de Belgische autoriteiten dat een 39-jarige verdachte meerdere malen chemicaliën, geschikt voor de productie van synthetische drugs, afnam bij een Belgische groothandel. Agenten zagen dat hij dit dinsdag 6 maart weer deed en volgden hem met de chemicaliën naar een huisje op het vakantiepark. Daar deden agenten een inval en ontdekten een drugslaboratorium in de woning.

Het drugslab werd direct ontmanteld en agenten namen in de woning het materiaal van het laboratorium in beslag. Bij het vakantiehuisje werden drie voertuigen, waaronder een bestelbusje met ruim 750 liter chemicaliën, in beslag genomen. Verder namen agenten in Delft nog een bestelauto in beslag. Ook in dit voertuig troffen agenten een grote hoeveelheid chemicaliën aan. De vier zitten nog vast en worden vrijdag 9 maart voorgeleid voor de rechter-commissaris. De politie onderzoekt de zaak verder.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief