Afbeelding

Groepje dronken Poolse mannen verstoren uitgaansavond Goes

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

GOES - Een groepje stomdronken Poolse mannen verstoorde de openbare orde in de nacht van zaterdag op zondag 11 maart aan de Grote Markt in Goes. Een van de uitbaters van een café had de mannen uit zijn kroeg gezet. Ze zochten constant ruzie en gedroegen zich agressief naar andere klanten.

Agenten zagen het groepje rond sluitingstijd buiten staan, door hun agressieve gedrag vielen zij op. Een van de mannen gaf een cafébezoeker op een terras een klap. De agenten gingen er gelijk op af om hem aan te houden maar de man zag hen en rende weg. Toen hij tijdens zijn vlucht achterom keek, miste hij een boom die in zijn weg stond. Hij raakte door de botsing uit balans. De politie kon hem aanhouden. De 24-jarige pool werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het slachtoffer van de mishandeling wilde geen aangifte doen van de klap. De Poolse man is dus meteen in vrijheid gesteld. Hij kreeg wel een bekeuring voor vechten op straat. 

De drie vrienden van de aangehouden verdachte bleven zich vervelend gedragen op de Grote Markt. Ze zijn meerdere malen door de politie verzocht de stad te verlaten. Dit omdat ze de openbare orde verstoorden met hun gedrag. Cafébezoekers maakten namelijk aanstalten te gaan vechten met de mannen. De Polen namen een dreigende houding aan in de richting van de agenten. Uit voorzorg hielden zij hun wapenstok gereed. 

Een van de mannen kreeg door dat de politie serieus was en liep vervolgens in de richting die de agenten hadden aangegeven. Een ander aarzelde, maak koos ook om weg te gaan. De agenten hadden gewaarschuwd dat geweld gebruikt zou gaan worden en een politiehondengeleider inmiddels ter plaatse was. 

De derde Pool bleef in de buurt van de Grote Markt hangen en liep zelfs terug naar de cafés. Een agent heeft de man een klap op zijn bovenbeen gegeven met de wapenstok. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar werd hij voor een hulpofficier van justitie geleid. Hij kreeg een bekeuring voor het verstoren van de openbare orde en is tegen 06.00 uur in vrijheid gesteld. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief