Afbeelding

Goes krijgt wellicht tweede Lidl in voormalige Gamma aan Marconistraat

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - Er moet nog heel wat water door de Rijn lopen voordat het zover is, maar de kans bestaat dat Goes een tweede Lidl krijgt.

De Duitse discounter heeft zijn oog laten vallen op het voormalige Gamma-pand aan de Marconistraat. Het staat sinds een paar dagen leeg.

De bouwmarkt heeft woensdag een nieuwe vestiging geopend op de Goese Poort. “We willen van de Lidl wel een bevestiging op papier krijgen dat ze de zaak in De Spinne openhouden”, zegt wethouder Loes Meeuwisse van de gemeente Goes. “Maar in de aanvraag staat duidelijk dat het ze om een tweede supermarkt is te doen.”

Jumbo

In het Marconistraat-gebied wil de Jumbo, die daar al jaren zit, ook uitbreiden. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goes staat niet negatief tegenover de twee plannen. Uit een onderzoek blijkt bovendien dat er in Goes nog ruimte is voor meer vierkante meters winkeloppervlakte.

Parkeerplaats

Wel zou er iets moeten gebeuren aan het verkeer van en naar de Marconistraat. Het gemeentebestuur denkt onder meer aan het ombouwen van het terrein van de voormalige Renault-garage tot een extra parkeerplaats.

Meeuwisse weet dat er gesprekken zijn over het terrein dat nu in eigendom is van Havelaar.

Tunnel

Goes moet sowieso de verkeerssituatie onder de loep nemen, omdat er op een steenworp afstand over een paar jaar een tunnel onder het spoor wordt aangelegd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief